Kayseri Büyükşehir Belediyesi, büyük ve küçükbaş hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla Develi, Tomarza ve Yahyalı ilçelerinde 13 mahallede toplam 40 bin metrekarelik alanda kil kaplama ile hayvan içme suyu göletleri oluşturarak etrafına tel çit çektiği alanları hayvancılığın hizmetine sundu.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Büyükşehir Belediyesi, besicilerin yaylalarda otlattıkları hayvanların susuz kalmaması için Develi’de 8, Tomarza’da 4 ve Yahyalı’da 1 mahallede Hayvan İçme Suyu Göletleri oluşturdu. ,

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Tomarza’da Yeşilbağ, Kömür, Ekinli ve Kızılören, Develi’de Kozluca’da 2, Gümüşören’de 2, Kozluca-Gümüşören ortası, Çöten, Yazıbaşı ve Epçe ile Yahyalı’da ise Süleyman Fakılı mahallelerinde toplam 40 bin 413 metrekarelik alanda bulunan Hayvan İçme Suyu Göletleri’ne Kil Kaplama ve Tel çit çekimi yapıldı.

Develi İlçesi Epçe Mahalle Muhtarı Yusuf Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekibine büyük ve küçükbaş hayvanlara yönelik yapılan bu önemli ve anlamlı hizmet için teşekkür etti. Muhtar Tekin, mahalle sakinlerinin ve besicilerin bu duruma çok sevindiklerini ifade ederek, "Buradan yaklaşık 3 bin hayvanımız sebeplenecek, vatandaşlarımız bu duruma çok sevindi" dedi.

 

Kaynak: igf