Kütahya Belediye Meclisi, Denetimli Özel Halk Otobüs fiyat tarifesi ile birlikte ticari faaliyet göstermeyen vakıfların su ücretinin mesken tarifesi üzerinden alınması için gelir tarifesine eklenmesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.KÜTAHYA (İGFA) - Kütahya Belediyesi 4. Dönem 1. Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Başkanlığında gerçekleşti.

Olağanüstü meclis toplantısında 5 Ocak'ta Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Denetimli Özel Halk Otobüs fiyat tarifesi konusunun müzakeresi ile birlikte ticari faaliyet göstermeyen Vakıfların su ücretinin, mesken tarifesi üzerinden alınması için gelir tarifesine eklenmesi konuları görüşüldü. 

Komisyon kararına göre Denetimli Özel Halk Otobüsleri fiyat tarifesi tam biniş 3,10TL’den 4,30 TL’ye, İlkokul-Lise 2,25 TL’den 3,10 TL’ye, Üniversite 2,75 TL’den 3,75 TL’ye, Üniversite İkamet Kart 2,35 TL’den 3,20 TL’ye, Kare kodlu bilet 4 TL’den 5,50 TL’ye, aktarma 1 TL’den 1,50 TL’ye yükseltilmesi ayrıca faaliyet gösteren 287 otobüse de her ay belediye tarafından 300 TL destekte bulunulmasına meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Kaynak: igf