Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, Darende Kaymakamlığı ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğinde Darende İlçesinde yaşayan engelli çocuklar ve ailelerine yönelik gezi programı düzenledi.MALATYA(İGFA)- Darende ilçesinden gelen engelliler ve aileleri Malatya’da Fotoğraf Müzesi, Oyuncak Müzesi, Radyo ve Gramofon Müzesi, Malatya Kültür Evi, Battalgazi Kervansaray, Aslantepe Höyüğü ve Malatya Hayvanat Bahçesini gezdiler.

Malatya Kent Konseyi binasında engelliler ve aileleri ile buluşan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, "Sosyal, kültürel ve fiziksel manada engelli kardeşlerimiz kendilerini ne kadar iyi hissederlerse bizlerde o kadar kendimizi iyi hissedeceğiz" dedi.

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu temsilcisi Naile Altuntaş,“Bugün ki misafirlerimiz Darende ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimiz. Misafirlerimize bugün Malatya’mızın müzelerini ve tarihi mekânlarını gezdireceğiz. Bu programlardaki amacımız onlara farklı bir gün yaşatıp, sosyalleşmelerini sağlamaktır” dedi.

Engelli vatandaşlarla ilgili sosyal ve kültürel projelere devam edeceklerini ifade eden Altuntaş, başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve Darende Kaymakamlığına
teşekkür etti.

Kaynak: igf