Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi arasında Yeşiltepe Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezinde uygulanmak üzere iş protokolü imzalandı.MALATYA (İGFA) - Malatya’da engelli vatandaşlara hizmet verecek olan Yeşiltepe Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezinde akademik anlamda eğitim desteği almak ve Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin uygulama alanının oluşturulması için Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi arasında imzalanan iş protokolüne Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu ve akademisyenler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitenin önemli bir iş protokolüne imza attığını ifade eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ahmet Kızılay, üniversite olarak belediyenin yaptığı faaliyetlerde insan kaynağının, kabiliyet ve bilgi birikimiyle ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. 

Engelsiz bir yaşam için her konuda engelli vatandaşlara hizmet verdiklerini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  sosyal belediyecilik ilkesi içerisinde toplumun sosyal sorun ve sıkıntılarını dile getirmek, onlarla ilgili çözüm önerilerini geliştirmek, mekânlar oluşturmak bizim en temel görevlerimizden biri olduğunu kaydetti. Engelsiz bir yaşam için her konuda engellilerimize hizmet verdiklerini belirten Gürkan, "Engelli merkezimiz ile ilgili İnönü Üniversitemizle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde merkezimizden faydalanacak engelli kardeşlerimizin topluma adaptasyonu, hayata bağlanma ve kendi kendine yeterlilikleri noktasında üniversitemizle protokolümüzü imzaladık. Spor Bilimleri Fakültemizin akademisyenleri ve Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimleri projenin bir an evvel gerçekleşmesi noktasında paydaş olarak güzel bir çalışma örneği sergilediler. Sayın Rektörümüzün şahsında topluma açık üniversite, toplumun dertleriyle dertlenen üniversite formatı Malatya İnönü Üniversitesinde yakalanmıştır.  Protokolümüzün Üniversitemize, Belediyemize ve protokol kapsamında yararlanacak olan engelli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.Yapılan çalışmalar için Spor Bilimleri Fakültesi ve Büyükşehir Belediyemizin çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: igf