MALATYA (İGFA)-  Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Eylü Cuma günü açılan  "Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları kapsamında defile,gastronomi, panel, konferans ve sergi düzenlendi. 

Son olarak yapılan gastronomi panelinde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "2004 yılında başlatmış olduğumuz bu süreci Melita'dan Battalgazi'ye Kültür Sanat ve Arkeoloji Günleri Arslatepe Buluşmaları ile yeniden programlar gerçekleştiriyoruz. 17 Eylül Cuma gübü başlayan ve dolu dolu programların yer aldığı etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Etkinliklerimiz çerçevesinde konferanslar, paneller, sergiler, defile ve ilçelerimizin lezzetlerinin tanıtıldığı programlarla Malatya bu etkinliği dolu dolu yaşamış oldu.

Temmuz ayında Arslatepe UNESCO asıl listesinr girdi. Arslantepe'nin UNESCO Kültürel Miras listesine girmek demek, İnsalık Medeniyetinin Malatya'da başladığının tescil edilmesidir. Malatya birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bundan dolayı zengin bir kültüre, mimari yapıya ve mutfak kültürüne sahip bir şehirdir. Birçok medeniyetin inkişaf ettiği bu coğrafyada yemek kültürü çok farklı ve çok çeşitlidir. Gastronomi ve vegan mutfağı için müracaatımızı yaptığımız bu süreçte Malatya'ya ait olan değerlerin, yemek çeşitlerinin ortaya çıkarılmasını sağlamaktır" dedi.

 

 

Kaynak: igf