Manisa Büyükşehir Belediye kırsal kalkınmaya destek için yeni yatırımlarının yanında hayvan içme suyu göletinde bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.MANİSA(İGFA)- Manisa'daki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığa destek olmak için kırsal mahallelerdeki çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar doğrutlusunda Büyükşehir Belediye ekipleri Kırkağaç ilçesine bağlı Söğütalan Mahallesi’nde bulunan hayvan içme suyu bakımına başladı. 

Hayvan içme suyu göleitnde temizlik, bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Koronavirüs sürecinde tarım ve hayvancılığa dayalı üretimin önemi bir kez daha tüm dünya
tarafından anlaşıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bölgemizdeki üretiminin sürekliliğinin sağlanması amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle çiftlik hayvanlarının yaylıma çıktığı alanlarda hayvanların su ihtiyaçlarını gidermesi açısından hayvan içme suyu göletleri büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda Söğütalan Mahallesindeki göletin temizlik çalışmalarına başladık. Kısa süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak ve gölet kullanıma hazır hale gelecek. Üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: igf