Ankara’da düzenlenen ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Tam Bana Göre Festivali'nin açılışında Mardin rüzgârı esti. Şehmus Edis (MARDİN İGFA)- Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’nın ev sahipliği yaptığı Artuklu standını binlerce kişi ziyaret etti. Mardin’e özgü el sanatlarının sergilendiği festivale gelen vatandaşlar bir birinden lezzetli badem şekeri ve mırranın tadına da bakmayı ihmal etmedi.

Açılan Artuklu standından binlerce kişiyi ağırladıklarını dile getiren Başkan Tutaşı, "Tam Bana Göre Festivali'nde 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan dinlerin ve dillerin başkenti olan Mardin’i Ankara'da tanıttık" dedi.

MARDİN FARKLI DİLLERİN VE DİNLERİN TARİHİ KENTİ

Yöresel el sanatları - yöresel lezzetler( cevizli sucuk, badem şekeri vs) ve tarihi dokusunu festivale gelen bütün Ankaralılara tanıtma fırsatı yakaladıklarını belirten Tutaşı, "Muhteşem konserler ve etkinliklerle coşkunun doruğa ulaştığı festival, gençlerimiz ve bizler için unutulmaz hatıralar bıraktı. Standımızı ziyaret eden misafirlerimizle muhabbet ettik, proje ve çalışmalarımızdan bahsettik.

İnsanları Mardin’e gelip buradaki farklı kültürleri tanımaları için tarihi kentimize davet ettik. Mardin bir dünya kentidir. Farklı din ve dillerin asırlardır bir arada yaşadığı tarihi kenttir. Artuklu standı, vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü. Tarihi kentimizi en iyi şekilde tanıttık. Bu imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Tam bize göre bir festival oldu. Mardin’i bir kez daha dünyaya tanıtma fırsatını yakaladık" dedi.

'MARDİN'E OTEL YATIRIMI YAPIN'

2022 yılında Mardin turizm alanında önemli atılımlar yapacağını kaydeden Başkan Tutaşı, "Önümüzdeki yıl 6 milyon yerli yabancı turist hedefliyoruz. Kasım ayındayız ve bütün otellerimizde doluluk oranı yüzde yüz. Her gün Mardin’e onlarca otobüs turist geliyor. Mardin artık kabuğuna sığmıyor. Yatırımcılara çağrıda bulunuyorum. Gelin Mardin’de otel yatırımı, turizm yatırımı yapın. Bundan asla pişman olmayacaksınız. Çünkü Mardin dünya kenti olmak yolunda önemli adımlar atıyor" diye konuştu

Kaynak: igf