Marmaris’in Hisarönü Köyü Mahallesinde yaşamını sürdüren Fransız Cecile Fransuva’nın girişimiyle kurulacak olan Marmaris’in ilk Bit Pazarı 31 Ekim Pazar günü, Hisarönü köyü Mahallesi Çınaraltı Mevkiinde kurulacak.(AjansCANKA)- Köyden arkadaşı Cecile Fransuva’nın önerisiyle bir Kadın Dayanışma projesi olarak yola çıktıklarını söyleyen Hisarönü köyü sakinlerinden emekli sağlıkçı Esin Erol; özellikle Avrupa vatandaşlarının hem çevre koruma adına hem de tutumlu olma adına ikinci el eşyaları mümkün olduğunca değerlendirmeye çalıştıklarına dikkat çekerek verdiği bilgide; “Daha önce Datça’da ve ülkemizin birçok yerinde tanık olduğumuz Bit Pazarı etkinliğini bizde Marmaris’te başlatmak istedik.

İkinci el eşya olması olmazsa olmaz koşulumuz. Giysi, kitap kırtasiye, tekne yat malzemeleri, antika eşyalar, aksesuarlar, kullanılabilir durumda olan ev bağ bahçe ekipmanları, Plak, CD, kullanılmış takılar gibi artık bit pazarında olmasını düşündüğünüz her şey!..

Katılımcı olmak isteyen vatandaşlarımız:  Cecile Fransuva Tel 0533 342 45 70 ve Göknur Özkul Tel 0533 394 90 23’i arayarak bize ulaşabilirler. 31 Ekim Pazar günü açılacak pazarımıza, Bit Pazarı meraklısı tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Kaynak: igf