Marmaris’te Üniversite ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle; “Aile Sağlığı Merkezlerinde Yaşam Zincirinin Güçlendirilmesi Projesi”, hayata geçiriliyor. AjansCANKA- Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında “Muğla İli Marmaris İlçesindeki Aile Sağlığı Merkezlerinde Yaşam Kurtarma Zincirinin Güçlendirilmesi” isimli projenin hayata geçirilmesi için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü  Öğr. Ü. Dr. Fatih Mehmet Demir ile İlçe Sağlık Müdürü Dr İmran İnce ortak protokol metnini imzaladılar.

Proje kapsamında Marmaris’te  bulunan toplam 11 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ayrı ayrı ziyaret edilerek, çalışan tüm personele temel yaşam desteği güncelleme eğitimi ve OED (otomatik eksternal defibrilatör-otomatik kalp şok cihazı) kullanımı konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Ayrıca ASM bulunan 4 mahallede (Hisarönü, Bozburun, Turunç, Söğüt) halka,  ilkyardım farkındalık semineri verilerek, yaşam kurtarma zincirinin etkin kullanılmasının önemi ve ASM’lerde bulunan otomatik kalp şok cihazlarına yönelik farkındalık artırılacak.  Ani kalp durması durumunda hayatta kalma şansını arttıran bu cihazların Marmaris’te yaygınlaşmasında da öncülük edeceği düşünülen projeye,  30 Mayıs 2022 Pazartesi Günü Bozburun ve Söğüt Mahallelerinde gerçekleşecek eğitimlerle başlanacak.

Projede Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  Öğr. Gör. Dr. Zeynep Acar  yürütücü ve eğitmen,  İlkyardım ve Acil Sağlık Eğitmeni Dr. Mustafa Yorgancı danışman ve eğitmen, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Eser Acar ve Özel Ahu Hastanesi Tıbbi Hizmetler Müdürü Meral Ekinci  de eğitmen olarak destek verecek.

Kaynak: igf