TMMOB Mimarlar Odası, Bursa, Muğla, Giresun ve Şanlıurfa’da yapmayı planladığı “Kamu Yararı Bakışıyla Mimarlık ve Toplum Buluşmaları”nın ilkini Bursa’da gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA) - Dönüşen Kentler Değişen Yaşamlar ana temasıyla Bursa'da yapılan panele yerel yöneticilerden, bilim insanları ve akademik oda temsilcilerine kadar çok sayıda kişi katıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Prof. Dr. Tülin Vural Arslan’ın oturum yöneticiliğinde, İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nden Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ‘Siyasi İdeolojinin Bir Aracı Olarak Kamusal Mekanlar: Bellek ve Dönüşüm’ konusunda, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Prof. Dr. Özlem Köprülü Bağbancı da ‘Modern Mimarlık Mirasının Korunması’ konu başlığında sunumlar yapıldı.

Programı değerlendiren TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Prof. Dr. Deniz İncedayı , "Dönüşen Kentler Değişen Yaşamlar"nın ana temasının hem ülkemiz, hem kentlerimiz hem de mimarlar için önemli bir başlık olduğunu belirterek, "Çünkü yaşamlarımız ve kentler kültürel farklılaşmalardan, teknolojinin getirdiği hızdan dolayı çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde, bu pandemiyle daha da başka bir hal aldı. Topluma hizmet amaçlı mesleklerin de buna cevap vermesi gerekiyor. Bu gibi toplantıların buna faydası olacağı kanısındayım” diye konuştu. İncedayı, programlara Muğla, Giresun ve Şanlıurfa ile devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: igf