BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, sınavlara hazırlanan gençlerin buluşma noktası oldu. Sadece Yıldırımlılara değil Bursa’nın diğer ilçelerinden gelen misafirlere de hizmet veren kütüphaneye ayda ortalama 10 bin kişi giriş yaptı.

Yıldırım Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlere katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ücretsiz ‘90 Günde Üniversiteye Hazırlık Kursları’ ile uzman eğitimcileri gençler ile buluşturdu. Matematik-geometri, Türkçe-edebiyat olmak üzere iki farklı alanda verilen eğitimlerden yüzlerce genç yararlandı. Yıldırım Belediyesi’nin, online olarak düzenlediği Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) deneme sınavları ile de gençler kendilerini ölçme fırsatı yakaladı.

BAŞKAN YILMAZ’DAN “GENÇLERLE KAHVE SAATİ”

Öğrencileri ve gençlere verilen desteğin mimarı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’dan, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde YKS’ye hazırlanan gençlere sürpriz yaptı. Sınava 2 gün kala kütüphanede çalışmalarını sürdüren gençleri rahatlatmak adına mini bir konser organize eden Yılmaz, kahve ve gitar eşliğinde gençlerle birlikte şarkılar söyledi ve hediyeler dağıttı.

Kaynak: igf