İzmir'de memleket hasreti çeken Şanlıurfalıların tanıtımına katkı amaçlı düzenlendiği 'Şanlıurfa Tanıtım Günleri' Aydın'ın Didim ilçesinde devam etti.Kemal ETLEÇ (Didim Postası) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Dünyanın En Eski Mutfağı' sloganıyla UNESCO'ya aday müziği ve 12 bin yıllık tarihiyle Şanlıurfa'nın gastronomisini, müziğini, kültürel zenginliklerini ve kente özgü değerlerini tanıtmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından Didim'de gerçekleşti.

Didim Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Ahmet Özcan'ın konuğu olarak Didim'e gelen Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Halil Peltek, Şanlıurfa İlçe Belediye Başkanları, Şanlıurfalılar Federasyon Başkanı Ferit Mızraklı ile çok sayıda davetli katıldı.

Misafirleri kapıda karşılayan Didim Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Ahmet Özcan, konuklarına ikram ettiği yemek ardından yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın medeniyetini, kültürünü yaşanılan şehirlerde yaşatmaya, unutturmamaya çalıştıklarını söyledi. Ziyaret sonunda konuklara Didim Şanlıurfalılar Derneği'nin hediye takdim edildi.

Kaynak: igf