Savunma Sanayii Buluşmaları kapsamında Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) öğrenciler ile bir araya geldi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) “Savunma Sanayii Üniversite Buluşmaları” kapsamında ERÜ’ye gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ilk olarak öğrenciler tarafından açılan stantları ziyaret ederek, öğrencilerin projelerini inceledi.  Daha sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. İsmail Demir, Rektör Çalış’dan üniversite hakkında bilgiler aldı. 

Ziyaretin ardından ERÜ Senato Salonu’nda düzenlenen “Savunma Sanayi Üniversite Buluşmaları” etkinliğine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in yanı sıra ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcıları Mustafa Murat Şeker ile Harun Çelik, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ziyaretlerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’ teşekkür etti. Konuşmasında ERÜ hakkında bilgiler veren Rektör Çalış,  şunları kaydetti: “Erciyes Üniversitesi Türkiye’deki 11 Araştırma Üniversitesinden birisidir. Üniversitemiz aynı zamanda YÖKAK tarafından bu yıl ilk defa yapılan ve tüm üniversitelerin değerlendirildiği kurumsal akreditasyonda toplam 6 üniversiteden 5 yıl tam akredite olan üniversitelerden birisidir. Erciyes Üniversitesi bildiğiniz gibi TURKOVAC aşımız geliştiren üniversite. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız tarafından YÖK üstün başarı ödülü kapsamında topluma hizmet ödülü aldık. Bunların hepsi bizleri gururlandırmaktadır.”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de konuşmasında ERÜ’yü başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Prof. Dr. İsmail Demir, “TURKOVAC aşısı konusunda önemli mesafeler kaydeden üniversitemizi bu başarılarından dolayı da tekrar tebrik ediyorum. TURKOVAC aşımız üniversitemiz adını duyurdu. Ortaya çıkan her ürün, her başarı bir isim duyurmasına yol açacak ama ürüne giden başarıya giden yolda altta çok sayıda emek ve çalışma var. Bu çalışmada bir kumaşın dokunması gibi ince ince işlemelik oluyor. Bu ince ince işlemenin de kaynağı siz gençlerimiz çünkü yarınları sizinle beraber inşa edeceğiz” dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Başkan Demir, “Bizlerde sizin gibi öğrenci olduk, üniversite sıralarından geçtik. Şu anda sizlerin önündeki bu imkânlar gerçekten heyecan verici. Bir şey yapabilmek elinizle dokunabilmek bunu duygulayabilmek, ekip oluşturabilmek, bunlar ilerde daha da iyi anlayacağınız şekilde büyük değerler oluşturuyor. Burada bizlere düşen görev ise sizin bu yolculuğunuzda bu gayret ve heyecanınızda önünüze çıkması muhtemel engelleri kaldırmak, teşvik etmek, amaca giden yolda yarının büyük Türkiye’sinde küresel güç olan Türkiye'sinde hep beraber inşa edebilmek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, öğrencilerin sorularını cevapladı. 
 

Kaynak: igf