(İGFA) - Trafik akışının daha konforlu ve sağlıklı gerçekleştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Ana Kapısı’nın araç trafiğine kapatılmasının ardından harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı planlamasında, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından öğrenciler, vatandaşlar ve öğretim görevlilerin kampüse araçla ulaşımı için 3 yeni kapının yapımını tamamlayarak şehre kazandırıyor.

5 Eylül Pazar Günü ana kapının araç trafiğine kapatılmasının ardından Güneykent, Abdülhamit Han, Yeditepe ve Karataş bölgeleri için Şahinbey Kapısı, şehir merkezi, 23 Nisan, Binevler ve Çağdaş bölgelerinden gelenler için Karayılan Kapısı, İbrahimli, Osmangazi, 15 Temmuz ve Gazitepe Bölgeleri’nden gelenler ise Şehitkamil Kapısı kullanıma açılacak. Üniversitenin açılmasıyla günlük yüz bin kişinin giriş çıkış yaptığı kampüsün bu çalışma sayesinde ulaşım alternatifleri de artmış olacak.  

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve son durumu görmek için Gaziantep Üniversitesi kampüsünü ziyaret ederek bilgi aldı. İncelemede Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Başkan Fatma Şahin’e eşlik etti.

Kaynak: igf