Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) destekleriyle Van'a kazandırılacak 25,3 milyon lira hibe destekli 8 projenin imza töreni gerçekleştirildi.VAN (İGFA) - Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, projelerin kentin ekonomisine katkı sunacağını söyledi. Yaklaşık değeri 40 milyon lira olan 8 projenin 25 milyon lirasının hibe olduğunu vurgulayan Vali Bilmez, projelerin hayata geçirilmesine destek veren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, DAKA, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ve projeyi hazırlayarak takibini yapan belediye başkanları ile Van OSB, projeleri Ankara'dan yakından takip eden milletvekillerine teşekkür etti. 

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise projelere önemli destekler verdiklerini belirterek, proje kapsamında geçen yıl Özalp ilçesinde yanan çarşının yeniden inşa edildiğini aktardı. 

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'ın sunum yaptığı programa, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Furkan Duman, Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Nasır, Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yunus Ataman, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Van Müze Müdürü Erol Uslu ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cevdet Başer katıldı.

Projelerin imzalarının atılmasının ardından Vali Mehmet Emin Bilmez, ve beraberindekiler Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi tekel binasında yapılan çalışmaları inceledi.

Kaynak: igf