İGFA) - Yıldırım Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmalarda ilçenin değerine değer katıyor. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde; 2019’da 19 bin 551 metrekare, 2020’de 9 bin 846 metrekare yeni yol Yıldırım'a kazandırılırken, 2021 yılının 9 ayında ise 26 bin metrekarelik yeni yol açıldı.

Bu kapsamda 2021 yılında 22 bin ton asfalt ve yol yenileme çalışması yapan ekipler, saha tespit çalışmaları ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda son dönemde Mimar Sinan, Değirmenönü, Hacivat, Zümrütevler, Vakıf, Yiğitler, Samanlı, Kazım Karabekir, Davutkadı, Yunus Emre, Arabayatağı, Şirinevler, Millet, Karapınar, Esenevler ve Zeyniler Mahallesi’nde yol yenileme ve asfalt dökümü işlemlerini gerçekleştirdi.

Hizmet alanının genişlemesi ile birlikte taleplerinde çoğaldığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şehrin ulaşım ağına yeni imar yolları ekleyerek trafik sorununun önüne geçtiklerini belirterek, vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırdıkalarını söyledi. "Yıldırım’ı geleceğe taşımak bizim görevimiz" diyen Başkan Yılmaz, "Bu sebeple açtığımız yeni imar yolları ile ilçemizin gelişimine büyük katkı sunuyoruz. Öte yandan hemşehrilerimizin yaşamını olumsuz yönde etkilememek için yol bakım ve asfalt çalışmalarını da aralıksız sürdürüyoruz. Kullandığımız asfaltı kendi tesislerimizde üreterek önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Bu tesiste ürettiğimiz asfaltın ihtiyaç fazlasını ise başka belediyelere satarak gelir elde ediyoruz. Tüm imkânlarımızı seferber ederek çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: igf