(İGFA) - Nilüfer Belediyesi’nin Akçalar Mahallesi’ndeki Çiftçi Evi’nde düzenlediği gıda ve tarım eğitimleri kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi’nden  Prof. Dr. Nabi Alper Kumral ve Doç. Dr. Himmet Tezcan bölgedeki üreticiler için “Zeytin Yetiştiriciliği ve Bakımı” konulu eğitim verdi.

Zeytin yetiştiriciliği konusunda çeşitli bilimsel araştırmalara katılan ve yayınları bulunan akademisyenler, zeytin ağacı hastalıkları ve zararlılarla mücadele yöntemlerini anlattı. Eğitim programında çiftçilere “Önemli zeytin zararlılarının mücadelesi” konulu bir seminer veren Prof. Dr. Nabi Alper Kumral, başlıca zeytin zararlıları olan, zeytin güvesi, zeytin pamuklu biti, zeytin sineği, zeytin tomurcuk akarı, zeytin fidan tırtılı ve zeytin kara koşnili ile mücadelede kullanılan ilaçların ve ilaç kullanım zamanlamasının önemli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 20 yıldır zeytin hastalıkları konusunda çalıştığını ifade eden Doç. Dr. Himmet Tezcan  da  “Zeytinlerde halkalı leke, zeytin dal kanseri, zeytin ağaçlarında solgunluk ve antraknoz hastalıkları ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri hakkında eğitime katılan çiftçilerle bilgiler paylaştı.

Kaynak: igf