(İGFA)- Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı alt ve üstyapı yatırımları ile yapılmaz denilen hizmetleri bir bir hayata geçiriyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Gölmarmara’nın Ozanca Mahallesinde de alt ve üstyapı çalışması gerçekleştiriliyor. Mahallede 10 kilometrelik içme suyu hattı döşeme çalışması tamamlanırken 14 kilometrelik kanalizasyon hattı döşeme çalışmasında ise sona yaklaşıldı. Mahallede 70 bin metrekarelik üstyapı işi ise devam ediyor.

Yıllar önce döşenen eski içme suyu hattının ardından yaklaşık 5 aydır yeni hattan su tüketmeye başladıklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Gürsel Tan ve mahalle sakinleri Mahmut Tur ile Kasım Dumandağ, MASKİ sayesinde sağlıklı suya kavuştuklarını söyledi. Mahalle meydanında kurulan eski ve yeni içme suyu borularının yer aldığı sergideki malzemeleri gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Eski hatta sürekli patlak yaşandığını belirten vatandaşlar, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mahalle Muhtarı Gürsel Tan, “İçme suyu hattımızdaki çalışmalar bitti. Kanalizasyon hattımız ise döşenmeye devam ediyor. İçme suyumuz eskiden azdı. Altyapımız çok eskiydi. Borularımız küflü ve paslıydı. Evimize arıtma takmak zorunda kalıyorduk. Suyumuz artık çok güzel. Vatandaşlar da çok memnun. Artık arıtma ihtiyacı duymuyoruz. Yapılan çalışma çok güzel. Çalışma nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yeni altyapı malzemeleri çok güzel, dayanıklı. Hat döşeneli aşağı yukarı 5 ay oldu. Hiç patlak yaşanmadı" dedi. 

Kaynak: igf