(AA) - Ramazan Bayramı dolayısıyla Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya ve Bilecik'te vatandaşlar bayram namazını camilerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak kıldı.

Bursa'da vatandaşlar, bayram namazı için özellikle Ulu Cami, Murat Hüdaverdigar, Yeşil Cami gibi tarihi camiler ile açılıp kapanan kubbeye sahip Safa Camisi'ni tercih etti.

Ezan öncesi caminin içinde ve avlusunda yerlerini alan vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına dikkat etti.

Kovid-19 önlemleri nedeniyle bayram namazı kısa süre içerisinde icra edildi.

Ayrıca, Osmanlı padişahlarından Yıldırım Bayezid döneminde inşa edilen Emir Sultan Camisi, 3 yıl süren güçlendirme ve restorasyonun ardından bayram namazıyla yeniden ibadete açıldı.

Bayram namazını burada kılan vatandaşlar daha sonra Emir Sultan türbesinde dualar etti.

- Eskişehir

Eskişehir'de Reşadiye Camisi başta olmak üzere kentteki diğer camiler sabahın ilk dakikalarından itibaren bayram namazını kılmak isteyenlerle doldu taştı.

Cemaat, bayram namazını kıldıktan sonra okunan hutbe ve duanın ardından birbiriyle bayramlaştı.

- Balıkesir

Balıkesir'de, Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Adil Çelik, Yavuz Subaşı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Zağnos Paşa Camisi'nde kılınan bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, namazın ve bayramlaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın bütün İslam alemine ve tüm Türkiye'ye huzur, sağlık ve saadet getirmesi temennisinde bulundu.

Şıldak, "İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizin pekiştiği, İslam Alemi olarak haksızlıkların, hukuksuzlukların ve Kudüs'te yaşananların son bulduğu bir dünyada yeni bayramlara sağlık içinde erişmeyi temenni ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ise bütün vatandaşların bayramını kutladı.

Canbey, İslam aleminin zor günlerden geçtiğini belirterek, "İnşallah ramazan ayı ve bayramı vesilesiyle hem salgından kurtulduğumuz hem de Mescid-i Aksa'nın özgürleştiği günleri göreceğimiz ümidiyle tüm İslam aleminin ve milletimizin bayramını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladığını ifade ederek, "Gönül isterdi ki bu bayramda hep birlikte olalım ama her ne kadar yan yana olamazsak bile gönüllerimiz bir. Büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum." dedi.

- Çanakkale

Çanakkale'de de vatandaşlar bayram namazı dolayısıyla camilere geldi.

Kovid-19 kuralları dolayısıyla camilerde aşırı kalabalık yaşanmazken vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uydu.

Kentte Yalı, Necippaşa ve Şehitler camilerinde cemaat namaz sonrası birbirlerinin bayramlarını tebrik etti.

Çıkışta şeker ikramında bulunuldu.

- Kütahya

Kütahya'da, Kovid-19 önlemlerine uyularak bayram namazı kılındı.

Vatandaşlar, özellikle kentin tarihi camilerinden olan Ulu Cami'ye gelerek bayram namazını sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak kıldı.

Namaz sonunda tekbirler getirilerek Kudüs için dua edildi.

- Bilecik

Bilecik'te vatandaşlar Kayıboyu Cami başta olmak üzere kent genelindeki camilere gelerek bayram namazını kıldı.

Sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edilerek kılınan namazın ardından İl Müftüsü Ali Erhun tarafından vaaz verildi.

Kaynak: aa