Merkezi Gebze'de bulunan Kocaeli Gümüşhane Dernekleri Federasyonu  (GÜDEF) Başkanı Süleyman Olgun ile yönetim kurulu üyeleri bu sabah basınla kahvaltılı tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenlediler. Gebez Tatlıkuyu Çözüm Kolleji binasında yapılan basın toplantısında açıklamalar yapan Kocaeli Gümüşhane Dernekleri Federasyonu  (GÜDEF) Başkanı Süleyman Olgun, federasyon ile ilgili bilgi vererek,2009 yılında Kurucu Başkan Mikail Ozan öncüliğinde bölgemizdeki  12 Gümüşhane yöresi derneğinin birleşmesi ile Kocaeli Gümüşhane Dernekleri Federasyonu ( GÜDEF)'in kurulduğunu belirterek, hem doğdukları yer olan Gümüşhane yöresine, hem de işimizin ve aşımızın bulunduğu Gebze Bölgesine bir Sivil Toplum  Kuruluşu olarak hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını açıkladı.

GÜMÜŞHANE İLE BAĞMIZI KOPARMADIK

Gümüşhane dernekleri topluluğu olarak geldikileri yer olan Anadolu'nun köklü ve tarihi geçmişe  sahip bulunan Dede ve Ata yadigarı Gümüşhane yöresi ile her zaman gönül bağlarının sıkı bir şekiilde devam ettirdiklerini belirten Başkan Olgun, Gümüşhane yöresinin tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerinin tanıtımı ile ilgili başta tanıtım kitabı ve belgesel çalıışması olmak üzere hazırlattıklarını ifade etti ve şimdi de yörede yine tarihten gelen ve bölgenin tarihi mirası olan yaklaşık 500 tarihi köşkün korunması için de Kocaeli bölgesiinde bulunan 20 Gümüşhane derneği ile birlikte federasyon çatısı alatında  müşterek çaalışmalarını sürdürdüklerini de kaydetti.

EN BÜYÜK HAYALİMİZ YAŞADIĞIMIZ GEBZE'NİN İL YAPILMASIDIR

Kocaeli Gümüşhane Dernekleri Federasyonu  (GÜDEF) Başkanı Süleyman Olgun, Gümüşhane ile ilgili çalışmalarını özet olarak aktaardıktan sonra bugün yaşadıımız ve bulunduğumuz yer olan Gebze Bölgesi ile ilgili değerlendirmeleer de yaptı. Başkan Olgun: " Biiz Gümüşhane'deng eldik, Gebze'de yaşayan bir çok insan herkes bir yeerden geldi ve Gebez'ye yerleşti, işine aşına burada kavuştu. Çocuklarımız burad dünyaya geldi ve yarın öbür gün çocuklarımız diyecekler ki biz Gebzeliyiz.

 İşte bizde bu Gebzelilik gerçeği ve bilinci içerisinde diyoruz ki, bugün başta trafik olmak üzere, hızlı yapılaşma, yoğun nüfus artışı gibi pek çok sorunla boğuşan Gebzemiz için en büyük hayalim Gebze'nin biran önce il yapılmasıdır, il olmasıdır. Gebze il olursa, büyükşehir de olur.. Yapılaşma başlı başına bir problem bölgemizde de. GÜDEF olarak biz de bölgemizdeki diğer İl dernekleri gibi bu hususta üzerimize düşen ne gibi görev varsa yapmaya hazırız. Birlik oluursak heer şey olur. Nasıl Hhünkar Çayırı'na  ve Askeri Kışla arazisinee hep biirlikte sahiip çıktık isek Gebze'nin il yapılması hususunda da herkes tek ses olmak durumunda. Gebze'nin il yapılması hususunda  Gebze Ticaret Odamız'ın Değerli Başkanı Sayın Nail Çiler'in kişisel olarak büyük çabaları var. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

TEK ÇARE YATAY YAPILAŞMA

Bölgemizdeki yapılaşma ile ilgili de görüş belirten GÜDEF başkanı Süleyman Olgun, " Güçlü Devletelerin temeli Güçlü Millettir. Güçlü Milletin temeli Güçlü ve Sğlam Aile yapılarıdır. Sağlam Aile yapısı ise sağlıklı bireylerden meydana gelmektedir. bu gerçekele hareketele, bugünkü dikey kentsel dönüşümlerin ne kadar sağlıklı aile barındırdığı veya barındıracağı tartışmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettikleri gibi geleceğimiz çocuklarımız için de geniş oynama alanları yetişkinlerimiz için de soluuklanma alanı olacak yatay yapılaşmaya biran önce geçilmelidir" şekliinde görüş belirtti.

Basınla tanışma ve kaynaşma toplantısının ardından GÜDEF Yönetimi, basına toplu fotoğraf çektirdi, ayrıca günün anısına basın mensuplarına birer Gümüşhane köşkü maketi hediye edildi. Haber: YILMAZ IŞIK

Editör: TE Bilisim