İSTANBUL (AA) - Bahçelievler Belediyesi, ilçede yaşayan çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımında bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede glütensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına gıda desteği sürdürülüyor. Çölyak hastaları için özel hazırlanan glütensiz gıda kolileri, Bahçelievler Belediyesi Vefa Destek Ekipleri tarafından ilçede tespit edilen 87 aileye ulaştırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarına yönelik hizmetler verdiklerini belirtti.

İlçedeki çölyak hastası kişilerle sürekli irtibat halinde oldukların vurgulayan Bahadır, "Çölyak, teşhis koyulana kadar bir hastalık ancak teşhis koyulduktan sonra bir yaşam biçimi oluyor. Biz de belediye olarak, bu süreçte bulmakta veya almakta zorlandıkları glütensiz ürünleri kendilerine ulaştırarak destek oluyoruz." ifadelerini kullandı.

14 yaşındaki çölyak hastası Senem Korkmaz, hastalığını 8 yaşında öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ailemle ben çok zor dönemlerden geçtik. Çünkü Türkiye’de çok bilinen bir hastalık değildi ve kimse de bize yardım etmiyordu. İlk başlarda marketlerde yiyeceklerimizi bulamıyorduk. Bu sene Bahçelievler Belediyesinden bize hediyeler gelmeye başladı. Onlara çok teşekkür ediyorum. İlk defa sesimizi böyle duyurabildik."

Anne Aysu Korkmaz ise çölyak hastalığının alışması zor bir hastalık olduğunu vurgulayarak, "İlk başlarda gerçekten zorlanıyorsunuz. Her yiyeceği alamıyorsunuz. Bulduğunuz gıdalar da çok pahalı oluyor. Çölyak hastalarını unutmadığı için Bahçelievler Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tür yardımların devamını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: aa