KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgin mesajında, İstiklal Marşı'nın milli mücadelenin hatırasını içeren benzeri olmayan eşsiz bir eser olduğunu bildirdi.

12 Mart 1921 tarihinde devletin ve milletin bağımsızlığının sembolü timsaliyle İstiklal Marşı'nın kabul edildiğini aktaran Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli şairimiz Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken, istiklal mücadelesinde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin o zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı tarihe altın harflerle kazımıştır. Türk milletinin var olma savaşını ölümsüzleştiren, milletin her bir ferdini ortak ideallerde buluşturan İstiklal Marşı'mız, gerektiği zaman milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığının da en güzel kanıtıdır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy 'İstiklal Marşı'mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği cansiperane mücadelesini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100. Yıldönümü ve 2021 'İstiklal Marşı Yılı'nda bugün bizlere düşen İstiklal Marşı ruhunu korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır."




Kaynak: aa