KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgin, mesajında, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerlerin yarınlara taşınmasına katkı sağlayan en değerli kıymetliler olduklarını belirtti.

Türk milletinin tarihinin her döneminde yaşlıları baş tacı ederek, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başardığını ifade eden Bilgin, yaşlılara her zaman gereken saygı ve sevginin gösterildiğini bildirdi.

Yaşlılar Haftası'nı kutlayan Bilgin, mesajında şunları kaydetti:

"Ulu bir çınar misali, hayatlarını üretken bir şekilde geçiren, çevresine güven veren, ulaşılması zor bir hedefi yakalayan büyüklerimiz, bizlere hedeflerin gerçekleşebileceğini ve ümidin yitirilmemesi gerektiğini öğretmişlerdir. Büyüklerimize hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını ve kimseye muhtaç olmadan huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak hepimizin sorumluluğudur.

Sosyal devlet anlayışıyla; yaşlılarımızın daha sağlıklı daha mutlu, daha huzurlu olmaları, geleceğe güvenle bakmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Sevgi ve saygıyı en çok hak eden, deneyim ve birikimiyle bizleri bugüne getiren, her koşulda bizlere kol kanat geren yaşlılarımızı bir gün değil her gün hatırlamak gerekmektedir."

Kaynak: aa