Gölcük Belediyesi Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumu yapıldı. 10 maddelik gündemle toplanan meclis uyum içinde geçerken, önemli kararlar alındı.

Gölcük Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumu, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında yapılan meclis toplantısı, 10 maddelik gündem için toplandı.

ALINAN KARARLAR

Toplantının ilk maddesinde Geleneksel 23. Atıcılık Müsabakalarının ödül miktarları görüşüldü. Müsabakaların yapılacağı alanda poligon olmaması ve güvenlik nedenleri yüzünden belediye meclis üyelerinin oy birliği ile bu madde gündemden düşürüldü.

İkinci gündem maddesinde ise “14. Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları Ödül Miktarlarının Tespiti” görüşüldü. Başkan Sezer, ödül miktarları için geçtiğimiz yıl verilen miktarın aynısını vermek konusunda ortak karar alındığını söyledi. Gündemin ikinci maddesi de belediye meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde “10. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı ile 1. Ulusal Kırkyama Yarışması ve Fotomaraton Yarışması ödül miktarının belirlenmesi” konusu da meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının dördüncü maddesinde yer alan “Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için yer tahsisi” konusu değerlendirildi. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sezer, “Bu alan toplamda 400 metrekarelik güzel bir görünüme sahip olacak. Güneyde yer alan mahallelerden rahatlıkla ulaşım sağlanabilecek. Ulaşım açısından çok uygun bir yerde, yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin karşısında olacak. Sağlıkla ilgili olarak Gölcük’te ciddi yatırımlar olacak. Onları da önümüzdeki günlerde kamuoyunda paylaşacağız” şeklinde konuştu. Bu madde de meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda gündemin beşinci maddesi olan “Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri kiralama müddetinin tespiti” konusu değerlendirildi. Ilıca Tesislerinin Kiralama müddeti 5 yıl olarak karar alınırken, bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı madde olan “Gölcük Belediyesi’nin pay sahibi olduğu şirketlerle ilgili Belediye Başkanına Yetki Verilmesi” maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının yedinci maddesinde “Yapı Kontrol ve Emlak İstimlak Müdürlüklerinin çalışma yönetmeliği” maddesi oylamaya açıldı. Bu konuda yasal olarak hazırlanması gereken iki yönetmeliğin olduğu ifade edildi. Bu madde, çeşitli işler komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Gündemin sekizinci maddesi olan “Gölcük Kavaklı Futbol Sahası ve müştemilatlarının Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden tahsis talebi” konusu değerlendirildi. 10 yıl süre ile Gölcük Belediyesi’ne tahsisi üzerine başvuru olacağı belirlenen madde, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde “A. Ulaşlı Askeri Güvenlik Bölgeleri ve dondurulmuş konut alanlarına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilat teklifi komisyon raporu” konusu görüşe açıldı. İmar komisyonunun kararı, uygulama imar planı tadilat teklifinin komisyonca uygun olduğu belirtildi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi “İhsaniye 817 ada 11 nolu parselin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Tahsisi Komisyon Raporu” oldu. Söz konusu alanın hobi bahçesi olarak kullanılacağı dile getirildi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilisim