CHP Kocaeli İl Başkanlığı ve İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılında Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ve İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anlama Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünde Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.  Kültür Tepesi’nde gerçekleştirilen törene İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İl yöneticileri, CHP Milletvekili Haydar Akar, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Emre Evren, İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Öztürk ile vatandaşlar ve partililer katıldı. Katılımın düşük olduğu program da CHP İl Başkanlığı ve İYİ Parti İl Başkanlığının yanı sıra STK’lar da anıta çelenk bıraktı.

100 yıl önce olduğu gibi ülkemiz zor zamanlardan geçiyor


Çelenk sunumu sonrası konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız, Başöğretmenimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı Kurtuluş meşalesini 100 yıl sonra aynı cesaret ve kararlılıkla taşıyoruz. Tüm gençlerimiz ve mevzu bahis vatan olduğunda kendisini Ata’nın emaneti Cumhuriyetimizin bir genci olarak hisseden tüm vatandaşlarımız, o meşaleye hiçbir elin uzanmaması için var gücü ile mücadelesini sürdürmektedir. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemiz zor zamanlardan geçmekte, bağımsızlığımıza göz dikenlerle büyük bir mücadele vermektedir. Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan Kurtuluş Mücadelesi’nin 100 yılında da saltanat düşkünlüğü uğruna tüm kaynaklarımızı tüketenlerin, topraklarımızı peş keş çekenlerin, yetim hakkı yiyenlerin, ülkemizin düşmanlarıyla aynı yağmurda ıslanıp iş birliği yapanların karşısında durmaya devam ediyoruz ve ömrümüz yettiğince de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim