Valilik tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında bir dizi program gerçekleştirdi. Programların sonuncusu Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirildi. Programa katılan vatandaşların girişte ateşleri ölçüldü ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir oturma düzeni uygulandı. 


GENİŞ KATILIM

Programa Vali Seddar Yavuz, Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İl Başkan Vekili İsmet İşeri, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, İl Müftüsü Sinan Cihan, ilçe kaymakamları, kentimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

BÜYÜKAKIN TALİMAT VERDİ

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız beraberinde İYİ Parti İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ile birlikte alana girdi. Bu durum ilçe başkanlarına protokolde yer ayrılmamasından dolayı kısa bir süre karışıklığa neden oldu. Yıldız, durumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a iletti. Sorun Büyükakın’ın talimatıyla çözüme kavuştu. 

YOĞUN PROGRAM

Milli İrade Meydanı'ndaki etkinlikler saat 21.00'de başladı. Protokol konuşmaları ile duaların okunmasının ardından saat 22.00'de 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu gerçekleştirildi, Vali Yavuz'a sancak teslimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara hitabı, sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları’nın Kurtuluş Senfonisi sahne performansı ve saat 00.13'de Kocaeli'deki tüm camilerde eş zamanlı olarak sala okunması ile program sona erdi. 

MİLLETİN CANINA KAST ETTİKLERİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “O gece olanları gençlere unutturmamak boynumuzun borcudur. Milletin kahraman evlatları içeriden işbirlikçilerle ve dışarıdan oyun oynamak isteyenlere canlarını feda ederek karşı durdular. Atalarının tekrar ettiği gibi onlarda aynı duruşu sergilediler. Bu iman bu millette oldukça asla ve asla ne yaparlarsa yapsınlar bu milleti teslim alamayacaklar, bu memleketi bölemeyecekler, şanlı bayrağımızı indiremeyecekler. O gün sinsi bir şekilde bu milletin canına kastettiler. 

KARDEŞLİK HAKİM

Bu milletin evlatları oldukça şanlı bayrağımız göklerden inmeyecektir. Bu millet nöbet tutmaya devam ettikçe dünyada barış, huzur ve kardeşlik hakim olacak. Bu milletin aziz evlatları güvenin teminatıdır. Bu geçmişte de böyle olmuştur. Bu gece o geceyi unutturmamak için bir araya geldik. Üzerimize oyun kuranlara başaramayacaksınız demek için bir araya geldik. Bu milletin bağımsızlık mücadelesinin yegane teminatı bu meydanları dolduran aziz milletin evlatlarıdır. Bu vatan için şehit olmaya hazır olanları bir kez daha saygıyla anıyorum.”

AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN

Büyükakın’ın ardından söz alan Vali Seddar Yavuz sözlerine şehitlere rahmet ve minnet dileyerek başladı. Vali Yavuz sonrasında ise şu ifadeleri kullandı; “Bu kutlu millet yolculuğuna asırlar önce başlamıştır. Kutlu yolculuğu hazmedemeyenler tarihin her döneminde nifak tohumları ekmişlerdir. Bir katletmeyi değil, yaşatmayı tercih etmiş bir milletiz

Editör: TE Bilisim