Kocaeli’de, birkaç günlük yalancı baharın etkisiyle hava sıcaklığı 19 dereceye kadar ulaşmış, ancak sonrasında başlayan kar yağışı ile sıcaklık eksi derecelere gerilemişti. 1,5 gün etkili olan kar yağışı nedeniyle deniz seviyesinde az da olsa kar birikintileri oluşurken yüksek kesimler, bembeyaz olmuştu. Kar yağışı, dün gece saatlerine doğru kenti terk etti, bugün Kocaeli’de yağışsız bir hava hakim. Sıcaklık en düşük eksi 4, en yüksek 4 derece civarında.

Kar yağışının sona ermesiyle birlikte yükselmeye başlayan sıcaklık, yarın itibariyle güneşli havanın da etkisiyle 8 dereceye kadar çıkacak. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre; 10 Şubat Pazartesi günü (yarın) hava az bulutlu ve güneşli. Sıcaklık en düşük eksi 2, en yüksek 8 derece. 11 Şubat Salı günü güneş, yerini yağmura bırakacak ancak sıcaklıkta hissedilir derecede bir artış olacak.

En düşük sıcaklık 4, en yüksek sıcaklık 14 dereceye yükselecek. 12 Şubat Çarşamba günü de yağmur sürecek, en düşük sıcaklık 6, en yüksek sıcaklık 13 derece olacak. 13 Şubat Perşembe günü yağmur devam edecek, sıcaklık en düşük 7, en yüksek 12 derece seviyesinde seyredecek. 14 Şubat Cuma günü, yağmur kenti terk edecek, en düşük sıcaklık 5, en yüksek sıcaklık 14 derece olarak hissedilecek. Orta vadeli tahminlere baktığımızda ise 15 Şubat Cumartesi ve 16 Şubat Pazar günü, havanın yağışlı olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim