Tuzla'daki semt pazarlarında yapılan zabıta denetimleriyle pazar esnafının satış yaptığı ürünlerin etiketsiz satılmasının önüne geçiliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilçenin 17 mahallesinde kurulan semt pazarlarındaki tedbirler kapsamında denetimler sıklaştırıldı. Bu kapsamda, pazarlarda sosyal mesafe ile maske denetimleri yapılıyor. Pazar tezgahı önünde oluşabilecek kalabalığın oluşmasına izin verilmiyor.

Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri’nin semt pazarlarında yaptığı denetimlerle pazar esnafının satış yaptığı ürünlerin etiketsiz satılmasının önüne geçiliyor. Uygulama ile pazar esnafının ürünlerini fahiş fiyata satması da engelleniyor.

Denetimler hakkında açıklamada görüşlerine yer verilen Tuzla Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Karahasanoğlu, pazarda en çok dikkat ettikleri noktanın etiketler olduğunu belirtti.

Vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında fiyat etiketi konusunun geldiğini kaydeden Karahasanoğlu, "Etiketleri düzenli olarak kontrol ediyoruz. Eksikleri söylüyoruz. Aynı zamanda düzen tertip, maske takmaları konusunda hepsi yeteri kadar tecrübe etti. Çoğu hastalığı geçirdi ve maske konusuna dikkat etmeleri gerektiğini biliyorlar. Biz de özellikle dikkat bu konuya dikkat ediyoruz. Pazar tezgahlarının önünde oluşabilecek yoğunluğu engellemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de semt pazarlarında tezgah açan esnafa "HES kodu" denetimi yaptı. Denetimlerle karantinada bulunması gereken pazar esnafı ile vatandaşların teması engelleniyor.
 

Kaynak: aa