Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy YKS sınavı öncesi yayınladığı mesajda öğrencilere "Başaracağınıza olan inancınızı ve özgüveninizi hiç kaybetmeyin. Şunu bilin ki sizler bizler için çok kıymetlisiniz. Her zaman yanınızda olan tüm sevenlerinizin bu süreçte de yanınızda olacak ve size destek verecektir. Sınavınız nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, hiçbir sınav sizin değerinizi belirlemeyecektir.” dedi

Vali Aksoy’un mesajı şu şakilde

Sevgili gençler;

Gençlerimizin geleceği için büyük önem arz eden Üniversiteye giriş sınavı olan Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS) ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 15 -16 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşecektir.

Geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençler, stresten ve heyecandan uzak, azminizi, mücadelelerinizi, sabrınızı, inancınızı ortaya koyarak hedeflerinize ulaşabileceğiniz bir sınav süreci geçirmeniz ve mutlu olabileceğiniz bir yükseköğretim kurumunda eğitim görmeniz en büyük dileğimizdir. Kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyor ve emeklerinizin karşılığını almak için yıllardır edindiğiniz bilgi ve birikimlerinizi sınava yansıtarak başarılı olmanızı temenni ediyorum.

Başaracağınıza olan inancınızı ve özgüveninizi hiç kaybetmeyin. Şunu bilin ki sizler bizler için çok kıymetlisiniz. Her zaman yanınızda olan tüm sevenlerinizin bu süreçte de yanınızda olacak ve size destek verecektir. Sınavınız nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, hiçbir sınav sizin değerinizi belirlemeyecektir.

Sizlere güveniyor ve sizleri çok seviyoruz.

YKS sınavlarının huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için sınav yapılacak tüm okullar ve çevrelerinde, sınav öncesi, günü ve sonrası için tüm emniyet ve trafik tedbirleri alınmış olup, ani ve acil kimlik belgesi taleplerini karşılamak üzere de; Başiskele, Derince, Gebze, Gölcük, İzmit, Karamürsel, Kartepe ve Körfez İlçe Nüfus Müdürlükleri 15 Haziran 2019 Cumartesi günü 07.00 – 17.00 ve 16 Haziran 2019 Pazar günü ise 07.00 – 15.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır.

Başarının en önemli şartı ise öğrencilerimizin rahat ve sessiz bir ortamda sınava girmeleridir. Öğrencilerimizin her türlü kaygıdan uzak, uygun koşullarda sınava girmelerini sağlamak ve sınavın sorunsuz bir şekilde yapılması amacıyla sınav günü gürültü kirliliğinin yaşanmaması amacıyla değerli vatandaşlarımızın da aynı hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.

Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, her zaman destekleriyle evlatlarının yanında olan velilerimizin sınav heyecanını paylaşıyor, Yükseköğrenim Kurumlarına Geçiş Sınavına girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilisim