Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmit Şubesi’nin 32’nci olağan genel kurulu MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Lütfü Bodur’un muhtar olduğu için istifa ettiği Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı olan Yüksel Öztürk’ün yeniden aday olduğu kongrede seçime tek listeyle gidildi. MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nde 14.00’te başlayan genel kurulda oy kullanma hakkı olan 1201 dernek üyesi; 7 yönetim, 3 disiplin ve 3 denetim kurul üyesini seçti.

YOĞUN KATILIM

Geniş katılımın olduğu kongreye AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney,  İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İZSANDER Başkanı Halil Atay, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Kongrenin divan başkanlığını Recep Mutlu, divan üyeliğini Şenay Öztürk ve katip üyeliğini ise Buse Ertürk yaptı.

KURUM AKLINA İNANIYORUZ

Kongrede konuşan mevcut başkan Yüksel Öztürk şu ifadeleri kullandı; “28 Nisan 2019 tarihinde yapmış olduğumuz olağanüstü genel kurulumuzun üzerinde yaklaşık 10 ay geçti. Bu süre zarfında yönetim kurulu olarak davamız ve derneğimize layık olabilmek adına çok çaba sarf ettik. 5 yıldır bir arada çalışan bir ekip olarak kurum aklının devamına inanmaktayız. Ekibimizden mazeretleri nedeni ile ayrılan arkadaşlarımızın yerine genç arkadaşlarımızla takviyeler yaptık.

YENİ PROJELER ÜRETTİK

Bu 10 aylık süre zarfında geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz geleneksel etkinliklerimizi devam ettirdik ve yeni projeler üretmeye çalıştık. Bu yeni projelerin en önemlisi Gümülcine başkonsolosumuz tarafından gelen davet üzerine sayın valimiz Hüseyin Aksoy’un oluru ve Kocaeli büyükşehir belediye başkanımız sayın Tahir Büyükakın ve Kocaeli büyükşehir belediye meclisinin desteğiyle Gümülcine’de düzenlenen 29 ekim cumhuriyet bayramı resepsiyonu ve batı Trakya Türk kurumlarına ziyaret projemizin hayata geçmiş olmasıdır.

KULLANILMAZ BİR HALE GETİRİLDİ

Milli kimliğini ifade etmesine izin verilmeyen, isminde Türk ifadesi bulunan kurumların kapatıldığı ve AİHM de açılan davalarda birçok defa haksız bulunmasına rağmen Yunanistan hükümetlerinin hatalarını düzeltmek için adım atmadığı, inanç özgürlüğü kapsamında azınlığın kendi dini önderini kendisi tayin etmesi gerekirken kendi seçtikleri müftülerin resmi olarak tanınmadığı, vakıfları elinden alınarak Osmanlı Türk eserlerinin yok edilmeye çalışıldığı, Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan kültür anlaşmalarına rağmen her yıl azınlık okullarının kapatıldığı, bina sıkıntısı, ulaşım zorluğu, vardiyalı eğitim gibi nedenlerle çocukların Türklerin öteki, düşman, barbar ve kötü olarak okutulduğu, Türkçe seçmeli dersinin olmadığı devlet okullarına yönlendirildiği, eğitimde bir nevi azınlığa kültürel soykırımın uygulandığı, azınlık haklarının kullanılabilmesi bir yana dursun en temel insan haklarının bile maalesef kullanılamaz hale getirildiği bir coğrafyaya dönüştürülmüştür batı Trakya.

“TÜRKLÜK DAVASINA SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ”

Herkes sussa, herkes gözünü yumsa, herkes görmezden gelse ve hatta herkes sırtını dönse biz camia olarak, batı Trakyalılar olarak, batı Trakya’dan anavatana göç eden insanlar, onların çocukları ve torunları olarak şehrimiz ve ülkemizdeki değerli dostlarımız ve büyüklerimizle beraber batı Trakya’ya, batı Trakya Türk azınlığına, batı Trakya Türklük davasına sırtımızı dönemeyiz, Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızda dolaşan asil kanda mevcut olduğunun bilincindeyiz. Hep birlikte davamıza sahip çıkmalı, mücadelemizi batı Trakya Türk azınlığı haklarını eksiksiz alana kadar sürdürmeliyiz.”

İŞTE YÜKSEL ÖZTÜRK’ÜN YÖNETİMİ

Yüksel Öztürk, Saffet Cengiz, Gülay Özyavuz, Selahattin Durmuş, Ömer Çalışkan, Serpil Ertaş, Remzi Güneş.

YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Eray Bodur, Nuray Yıldırım Şanlı, Hasibe Tuna, Ahmet Şanlı, Tayfun Türe, Mehmet Ergünlü.

DENETİM KURULU

Aysun Eser, Fahri Uslu, Muzaffer Can.

DİSİPLİN KURULU

Nazmi Ali Soykan, Elvan İsaoğlu Canıgeniş, Salih Yaprak.

Editör: TE Bilisim