Sağladığı sosyal ve ticari kazanımları ile bölge halkı için büyük önem arz eden SUMOTAŞ, bölgenin en büyük taşıma kooperatifi. SUMOTAŞ’ta Başkan Marika Mehmet Top, geçtiğimiz aylarda yapılan tartışmalı mali kongrede kooperatif başkanlığından istifa etmek zorunda kalmıştı. Top’un istifasından sonra mevcut yönetim içerisinden Mehmet Yılmaz başkan seçilmişti. Yaşanan sorunlardan ve ortaya atılan iddialardan sonra görevinden istifa eden Mehmet Top,  gerçekleşen kongrede aday olmadı.  Oldukça gergin geçen kongre Suadiye düğün salonunda yapıldı.

SUMOTAŞ YENİ BAŞKANI TÜRKER

Kongrede Çepni Mahallesi eski Muhtarı Hayri Turoğlu, Çepni Mahallesi Muhtarı ve Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ile Suadiye Mahalle Muhtarı Vehbi Gündüz yarıştı. 491 üyesi bulunan Suadiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin ( SUMOTAŞ) olağanüstü kongresi Suadiye düğün salonunda gerçekleştirildi.  Çepni Mahallesi eski Muhtarı Hayri Turoğlu, Çepni Mahallesi Muhtarı ve Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ve Suadiye Mahalle Muhtarı Vehbi Gündüz’ ün aday olduğu kongrede seçim kapalı oylama usulü gerçekleştirildi. Gerçekleşen kongrede Hüseyin Türker başkanlık görevine seçildi.

TÜRKER'İN YÖNETİMİ

Hüseyin Türker’ in yönetim kurulunda kişiler şunlar; Şükrü Oktay, Emre Çakır, Mehmet Kara, Fehmi Memiş, Erkan Göl, Hakan Süral bulunuyor.  Denetim kurulunda ise Recep Küçük, Tevfik Şeker, Halil Adıgüzel.

Editör: TE Bilisim