İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Karacaoğlan İlkokulunca türkülerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla ilkokullar arasında düzenlenen "Online 4. Geleneksel Karacaoğlan Türkü Söyleme Yarışması"nda oylamayla seçilecek 3 öğrenci ödüllendirilecek.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Karacaoğlan İlkokulu, kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Online 4. Geleneksel Karacaoğlan Türkü Söyleme Yarışması düzenledi.

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ve 35 ilkokulun katıldığı yarışma, yoğun ilgi gördü. Yarışma kapsamında 28 Aralık'ta okullara duyuru yapıldı.

Türkü söyleyen öğrenciler, evlerinde çektikleri videoları 11 Ocak'a kadar internet üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği müzik öğretmenlerinden oluşan 5 kişilik jüri heyetine ulaştırdı. Jüri, 20 Ocak'ta 35 öğrenci arasından en iyi 5 yarışmacıyı belirledi.

17 Şubat'tan itibaren ise Karacaoğlan İlköğretim Okulunun "www. karacaoglani.meb.k12.tr" adresinden türkü söyleyen 5 başarılı öğrenci arasında oylama başlatıldı. 22 Şubat saat 17.00'ye kadar devam edecek oylamada Bağcılar halkı izledikleri öğrenciler arasından ilk 3'ü oylarıyla belirleyecek. Jüri tarafından aynı gün açıklanacak 3 öğrenci, kupa, madalya ve tabletle ödüllendirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın sürecinde böyle bir yarışma düzenledikleri için Karacaoğlan İlkokulu Müdürü Hakan Yetkin'i telefonla arayarak tebrik etti.

Yetkin de Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenledikleri yarışmanın amacının kültürün zenginliğini yaşatmak olduğunu belirterek, bu yarışmalar sayesinde öğrencilerin kültürlerini tanıdıklarını, sosyalleştiklerini ve özgüven kazandıklarını ifade etti.

Kaynak: aa