Mutlu şu ifadeleri kullandı: “İçinde bulunduğumuz şartlar olağanüstü şartlar. Ülkemiz Suriye ile yaşadığı sıkıntılı süreç, savaş ortamı, mültecilerin oluşturduğu ciddi sıkıntılar, işsizliğin ve dövizin alıp başını gitmesi artık ciddi derecede hissediliyor.

UZLAŞMA KÜLTÜRÜNDEN UZAKTALAR

Hem TBMM'de hem İzmit Meclisi'nde yaşananlar bu sıkıntılar üzerine bizi iyice üzmüştür. Hiç olmadığı kadar birlik olmamız gereken şu dönemde, iktidar ve muhalefet hala uzlaşma kültüründen çok uzakta. Bu millet geçmişte her türlü problemin üstesinden gelmiştir ama bunu uzlaşı kültürüyle sağlayabilmiştir. Biz kurtuluş savaşını nasıl bir destanla başardıysak bugünde büyük destanlar yazarız. Ancak öncelikli olarak dayanışma ve birlik beraberliğin temsil edilmesi gerekiyor. Hem yerelde hem genelde parti temsilcilerinin birbirlerine ağır hakaretler etmesi daha fazla sıkıntı yaratıyor.”

SİYASİ ÇEKİŞMLERİ BİR KENARA BIRAKIN

Mutlu sözlerinin devamında, “Biz iki ilçede ana muhalefetteyiz. Bu meselelere halka hizmet olarak bakıyoruz. Eğer halkımıza katkı sağlayacak bir şey varsa en büyük destekçisi biz olduk. İstismar var ise de karşı gelip gerekçelerini halka anlattık. Biz şehrimize nasıl layık olabiliriz anlayışıyla meselelere yaklaştık. İçinde bulunduğumuz bu şartlarda lütfen gündelik siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp, bu ağır şartlardan nasıl çıkabileceğimiz çözümünü arayalım” ifadelerini kullandı.

FATMA HANIM ÇIĞIRTKANLIK YAPMAMALI

İzmit Belediye Meclisi'nde yaşananları değerlendiren Mutlu, "Fatma hanımın haklı olduğu durumlar var, fakat fevri davranarak sinirli hareketlerle haklı olduğu meselede tepki çekiyor. Daha sakin ve itidalli davranması gerekiyor. Ak Parti kıl payı kaybettiği yerlerde çalışmaları sabote edecek işler yapıyor. Fatma hanım bunu göz önüne alarak çığırtkanlık yapmadan davranmalı. Aksi takdirde haklı olsa bile hakkını kaybediyor. Kocaeli halkı yaşananları dikkatle takip ediyor. Bu durumları ülke gündemine taşımaya çalışmanın gereği yok" dedi

Editör: TE Bilisim