2017 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Akçaray, İzmit ilçe merkezinde yoğun bir şekilde kullanılıyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tramvay hattı güzergâhında temizlik çalışmaları yaparak, güzergâhın temiz kalmasını sağlarken oluşabilecek makas siteminin ve teker yüzeylerinin bozulması gibi olumsuzlukların da önüne geçiliyor. Temizlik çalışmaları her gün periyodik olarak yapılıyor.

TÜM HAT BOYUNCA MINTIKA TEMİZLİĞİ YAPIYOR

Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşların Akçaray ile temiz bir çevrede ve konforlu olarak seyahat etmesi için, periyodik olarak tramvay güzergâhında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Raylı süpürge aracı ve 15 personelle yapılan mıntıka temizliğinde çöpler toplanarak güzergâhın temiz kalması sağlanıyor. Temizlik çalışmaları ayrıca tramvay araçlarında oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesini de sağlıyor.

İSTASYONLAR DA TEMİZLENİYOR

Temizlik çalışmaları kapsamında istasyonlarda mıntıka temizliği ve istasyon parke taşlarının onarım çalışmaları da yapılıyor. Güzergâh üzerinde ortaya çıkan otların biçiminin de yapıldığı temizlik çalışması aralıksız her gün gerçekleştiriliyor. 

BİRÇOK OLUMSUZ OLAY ORTADAN KALKIYOR

Tramvay hattının temiz olmaması çok farklı olumsuz olaya neden olabiliyor .Ray olukları bir maddeden dolayı dolarsa kurp ( viraj ) bölgelerinde tramvay deray ( raydan ) çıkabilir. Ray mantarı üzerindeki kirli katman araçların kayma - kızaklama yapmasına neden olur bu da araçların daha uzun mesafede durmasına ve apleti olmasına ( teker yüzeylerinin bozulmasına ) neden olur. Kayma kızaklama çok fazla olursa anons sistemi bozulur. Hattın temizlenmemesi durumunda makas sistemi arızaya geçer. Temizlenmemesi durumunda poşet naylon tarzı atıklar kontak teline takılacağından seferleri etkiler.