Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce yürütülen “Geniş Ailem” projesi ile 60 yaş üstü vatandaşlara destek veriyor. Sosyal destek sistemi yetersiz olan, dışa bağımlı konularda kimsesi olmayan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sağlık, sosyal ve resmi işlemlerde refakat hizmeti veriliyor. Büyükşehir Belediyesince yürütülen “Geniş Ailem” projesiyle tanışan Zilfi Çelik, hastane korkusunu yendi. Çelik, 15 yıllık hastalığını “Geniş Ailem” projesiyle yendi.

RAHATSIZLIĞI ARTTI

İzmit’te ikamet eden ve gençlik zamanında uzun yıllar inşaatlarda ağır işlerde çalışan Zilfi Çelik, bu süreçte 15 yıl boyunca yatalak annesine bakıyordu. Tek yakını olan annesi ile ilgilenen Zilfi Çelik, 5 yıl önce annesini kaybetti. 5 yıldır bunalımda olan ve yalnızlaşarak kendisiyle ilgilenemeyecek duruma gelen Çelik, hastane korkusu yaşamaya başladı. Korkusu nedeniyle hastaneye gidemeyen Zilfi Çelik’in rahatsızlığı da arttı.

GENİŞ AİLEM İLE TANIŞTI

Rahatsızlığı her geçen gün artan ve korkusu nedeniyle hastaneye gidemeyen Çelik’in yardımına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişti. Çelik, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce yürütülen “Geniş Ailem” projesine dahil edildi. “Geniş Ailem” projesiyle tanışan Zilfi Çelik, uzun süre ekiplerce ziyaret edildi. Ziyaretlerde sık sık sağlığını önemsemesi konusunda uyaran ekipler, sonunda Zilfi Çelik’i hastaneye gitme konusunda ikna etti.

10 SAATLİK AMELİYAT

“Geniş Ailem” ekibinin desteğiyle hastaneye gitmeyi kabul eden ve korkularını yenen Zifli Çelik, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesine yatırıldı. Çelik, 15 yıldır acı çektiği kasık fıtığı rahatsızlığı nedeniyle hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 10 saat süren operasyonun ardından Zilfi Çelik’in fıtık ve kasığından dizine kadar uzanan yağ kitlesi çıkarıldı. Sağlığına kavuşan Çelik, 15 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Çok zor süreçler geçirdiği belirten Zilfi Çelik; “Uzun yıllar inşaatlarda ağır işlerde çalıştım. Bu sebepten dolayı bu tür bir rahatsızlığım oluştu. O süreçte yatalak anneme baktığım için kendime zaman ayıramadım. 5 yıl önce annemi kaybettikten sonra her şey kötüye gitti. Annemin ölümünün ardından yalnızlaştım ve hastane korkum arttı. Ameliyat için korkuyu yenmeme destek olan benim anneme gösterdiğim şefkati bana gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarım. Benim için çok uğraştılar, haklarını ödeyemem. 15 yıldır çektiğim acılar, onlar sayesinde son buldu” ifadesini kullandı. “Geniş Ailem” projesiyle sağlığına kavuşan Zilfi Çelik için Engelli Sağlık Kurulu Raporunun alınması için de gerekli randevuları alındı.