İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaların yıkımına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadeleye yönelik alınan önlemler kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasını çalışmalarına hız katması için değerlendiren Kartal Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı çalışmalar kapsamında tespit edilen 2 riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Yukarı Mahalle Belediye Caddesi üzerinde yer alan biri 2, diğeri 5 katlı olmak üzere kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı olduğu belirlenen iki binanın yıkımı sırasında, Kartal Belediyesi Zabıta ve Sivil Savunma Müdürlüğü ile Kartal Emniyet Müdürlüğü ekipleri de hazır bulundu. Ekipler tarafından gerekli önlemler alınarak yıkımdan önce olası bir kaza durumuna karşı çevredeki iki yapıda bulunan vatandaşların dışarı çıkması sağlandı. Yıkım sırasında ise tazyikli su ile oluşabilecek tozun önüne geçildi.


Kaynak: aa