KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ilık mesajında, gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm sağlık camiasına şükran borçlu olduklarını belirtti.

Sağlık çalışanlarının kutsal ve onurlu bir görevi yerine getirdiklerini bildiren Ilık, Kovid-19 sürecinde mücadele ve fedakarlığı herkesin gördüğünü aktardı.

Sağlıklı yaşamın bütün insanlığın en temel hakkı olduğunu hatırlatan Ilık, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmelerinin öncelikli şartı sağlıklı bireyler olmalarından geçer. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunar. Günümüzde insanoğlu modern tıbbın nimetlerinden faydalanırken bu yolda en büyük yardımcısı sağlık çalışanları olmuştur. Bu anlamda bir hastaneyi ele aldığımızda hasta bakıcısından, en üst seviyedeki doktora kadar insana sıkıntı veren sağlık sorunlarının aşılmasında rol üstlenen kapsamlı yapıda, her sağlık çalışanının önemli görevleri bulunmaktadır. Canımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin hayatımızdaki yeri yadsınamaz."

Kaynak: aa