İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü'nün Millet Bahçesi ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde

Değerli Basınımıza ve Kamuoyuna;

Cumhurbaşkanı Erdoğan İhaneti uzakta aramasın Yanı başında TOKİ’ye baksın.

“Ankara’da hazırlanıp Kocaeli’ne kargo ile gönderildiği her halinden belli olan Gebze Kışlası-Millet Bahçesi projesinin en büyük mağdurları KBB Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz olacaktır.

Her iki ismin haberinin dahi olmadığı, fikrinin dahi sorulmadığı galericiler sitesi projesi Gebze’ye açıkça ihanet etmektir.

Henüz daha geçen hafta milletvekilinin ordunun mallarının Katar’lılara peşkeş çekilmesini izah etme kastıyla sarf ettiği sözlerden bir ihanet söylemi çıkaran ve milletvekilini kamuoyunda ve sosyal medyada linç ettirenlerin ihaneti uzakta aramasına gerek olduğunu sanmıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanının 10 Haziran 2018 tarihinde Kocaeli il merkezinde, Perşembe Pazarı Miting alanında Gebzelilere hitaben yaptığı konuşmada “ “Gebze Kışlası’nın olduğu yerde 400 dönümlük millet bahçesi kuruyoruz. İngilizlerin parkı varsa Kocaelilinin de millet bahçesi var. Millet Bahçesi’nin yanına da Kocaeli’ne yakışır bir camii inşa edeceğiz. Hünkâr çayırının bulunduğu bölgeyi de millet bahçesine çevireceğiz. Askeri alanda çocuklarınız ile huzur içinde yuvarlanacak, eğlenecek ve kentinizde yaşamanın keyfini çıkaracaksınız” sözleri tüm ilçemiz sakinlerinin kulaklarındadır.

Sormazlar mı; Bu ne perhiz ne lahana turşusu diye?

Görünen ve anlaşılan o ki bloklar halinde konut projesi yapmasına engel olduğumuz TOKİ, Gebze’den intikam almak istemektedir. Hem de öyle bir intikam ki 640 dönümlük arazinin 60 dönümlük kısmına yapılması planlanan Galericiler çarşısını Gebzeliye sorma gereği dahi duymamışlardır.

Bu konuda Siyaset üstü bir tavır alınmalıdır.

Bu konu siyasete malzeme yapılacak bir konu değildir. Herkesin ve herkesimin siyaset üstü bir tavır sergilemesi Gebze’nin geleceği adına elzemdir. Bu ihanete hep birlikte dur demek için tüm siyasi kadrolara özellikle Ankara tarafından fikirlerinin sorulmasına dahi gerek duyulmayan iktidar partisi mensuplarına düşen görev siyasi ceketlerini çıkarıp, Gebzelilik ceketini giymelidir. Mevki, makam, koltuk kaybetme korkusu yaşamadan Gebze’nin haklarını savunmak hepimizin asli görevidir.

Gün Gebzeli olduğumuzu ortaya koyma zamanı, Gebzelilik bilinci ile hareket etme zamanıdır.

Siyasi kimliğimi ve rozetimi kenara koyarak bu kentte doğmuş, büyümüş ve Bu kentte yaşıyor olan bir Gebzeli olarak sesimin ve fikrimin ulaştığı tüm Gebzelilere sesleniyorum. Siyasi parti temsilcilerinin yanında Gebze Ticaret Odası, Mimarlar Odası olmak üzere tüm sivil inisiyatif Gebze’ye atılmak istenen kazığa hayır demek zorundayız. Gebzeliler Peygamber Ocağı Gebze Kışla arazisine sahip çıkmalıdır.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ünde, KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın da vicdanlarının rahat olmadığı kanaatindeyim,

Şöyle ki;

Zinnur Başkanı işinin ehli bir Şehir Plancısı olarak bildik ama Zinnur Başkan neden susmaktadır?

Gebze Topçu Alayı Gebze Kışlasında vatan borcunu öderken Gazi olmuş bir Mehmetçiğe senin vatan borcu ödediğin Kışla’na Galericiler Sitesi yaptık demek vicdanınızı sızlatmayacak mı?

Tahir hocayı da vicdanlı bir akademisyen olarak tanıdık bildik, en azından benim şahsi kanaatim hala bu yönde.

Vali Bey-Tahir Hoca ‘gönüllere dokunacağız’ diyerek yola çıkmıştınız, Gebze Kışlasında görev yapmış bir Şehidimizin ailesinin gönlüne, oğlunuzun vatan borcu ödediği ‘Mehmetcik Yuvası, Peygamber Ocağı, Askeri Kışlayı Galericiler Sitesi’ yaptık diyerek mi dokunacaksınız, o dokunuşunuzun o şehit ailesinin gönlünü acıttığında vicdanınız sızlamayacak mı?

Ben bu sözlerimi siyasi kimliğimi üzerimden çıkararak söylediğim gibi, onlarda bu konuda siyasi kimliklerini üzerlerinden çıkararak vicdanlarıyla hareket etsinler, Siyasi kimliklerinden kaynaklı nüfuslarını ve siyasetten bağımsız iradelerini ortaya koyarak bu duruma dur desinler. Siyaset bugün var yarın yok, Peygamber Ocağı dediğimiz bir alana Galericiler Sitesi düzenlemesi yapmanın vebalini taşımasınlar. Mehmetçik Yuvası bir Kışlayı, Peygamber Ocağını, Şayet bu konudaki itirazlara kulakları sağır, gözleri kör olarak oldu bittiye getirerek imar plan düzenlemesini her zaman olduğu gibi çoğunluk bizde diyerek meclisten geçirirlerse çok büyük bir günaha ortak olmuş olacaklar. Gebze’ye ihanete ortak olmakla kalmayıp, Mehmetciklerimizin, Gazilerimizin ve Şehitlerimizin aziz hatıralarına da saygısızlık etmiş olacaklar.

Son sözümde bu projeyi Gebze halkına dayatarak KBB meclisinden çıkarmaya çalışanlara sesleniyorum;

Yanlış yapıyorsunuz, Gebze Topçu Kışlasına, Mehmetcik Yuvasına, Peygamber Ocağına 60 dönümlük galericiler sitesi yapmak hiçbir vicdana sığmaz, bu toplumun kutsal saydığı değerlerini yerle bir etmeyin. Bu alanda Türk Askeri var, Mehmetçik var, Gazi var, Şehit var, Bu alan Peygamber Ocağı bu alana Galericiler sitesi yapmak için İmar Planı düzenlemek ne demek? Bu alanın aslına uygun, özünü yok etmeden, vicdanları sızlatmadan, beton yığını haline getirmeden düzenlemek çok mu zor? Ankara’da masa başında çizip Kocaeli’ne kargo ettiğiniz bu proje Gebze’nin mevcut sorunlarını kronikleştirerek içinden çıkılmaz bir hale getirecek, Gebze’nin gelecek yıllarını ipotek altına alacaktır. Peygamber Ocağı dediğimiz Askeri Kışla alanına, SABAH EZANI SESİNE , MEHMETÇİĞİN ‘HERŞEY VATAN İÇİN’ SESLERİNİN karıştığı alana sırf para kazanmak ve rant uğruna galerici esnafımızı da mağdur edecek şekilde bir site yaptırmak , bu alana beton yığınına çevirmek hiçbir vicdan sahibinin atacağı adım değildir.

RUHU ÜNİFORMALI MİLLETE,

RUHUNA UYGUN MİLLET BAHÇESİ yapın.

Av.Burak ULUKÖYLÜ

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı

Editör: TE Bilisim