Kurban satıcılarıyla ve alıcılarını buluşturacak olan hayvan pazarındaki ön kayıt işlemleri sürüyor. Satıcıların yoğun ilgi gösterdiği hayvan pazarı ilk kurbanlıklarını bekliyor.

YOĞUN İLGİ

Modern Hayvan Pazarı’ndaki kurbanlık hayvan satış yerlerinin büyük bir bölümü ile ilgili tahsis işlemlerini gerçekleştirdiğini ifade eden İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri;. az sayıdaki kurbanlık hayvan satış yeri için tahsis işlemlerinin sürdüğünü belirterek, pazarda kurbanlık satışı yapacak olan vatandaşların en kısa zamanda Zabıta Müdürlüğü’ne gelmeleri gerektiğine vurgu yaptılar.

27 TEMMUZ’DA GELMEYE BAŞLAYACAK

Kurbanlıkların hayvan pazarına geliş tarihiyle ile ilgili bilgide veren yetkililer 2019 yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğe istinaden, kurbanlıkların 27 Temmuz Cumartesi gününden itibaren Modern Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacağını söylediler.

HÜRRİYET FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in talimatlarıyla fiyatları düşürülen satış yerleri küçükbaş hayvan satış yeri 4 bin 500 liradan, büyükbaş hayvanlar içinde yerin büyüklüğüne göre 5 bin-6 bin lira arasında değişen ücretler üzerinden kiralanıyor.

Editör: TE Bilisim