Önceki gün bir internet haber sitesinde yer alan “Şentürk’ten Büyükşehir’e tehdit” başlıklı haber sonrası haberin muhatabı Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk, Batı Yakası Gazetesi sahibi Bülent Kömürcü'ye özel açıklamalarda bulundu.

Haberde; ''Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk’ün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Yapım Şube Müdürü ile telefonda görüşerek bir talebini dile getirdiği ve bu talebin olumsuz karşılık alınca da görevlileri tehdit ettiğine yer veren internet sitesi ayrıca Şentürk’ü de bölgede istenmeyen adam olarak lanse etti. Çıkan haber sonrasında Batı Yakası Gazetesi sahibi Bülent Kömürcü tarafından ulaşılan Başkan Yardımcısı Şentürk ise haberi okuduğunu ve gerçekle ilgisi olmadığını dile getirdi.

HAKKIMDA YAPILAN HABER ASILSIZ

Şube Müdürü ile telefonda görüştüğünü belirten Şentürk; “Sınırlarımız içerisinde yer alan bir camimiz için cami cemaatinin talebi üzerine büyükşehir belediyemizin ilgili birimini arayarak 2 adet kamelya talebinde bulduk. Ellerinde olmadığını dile getirdiler ve konuşmamız da burada son buldu. Yapılan uydurma haberde ki gibi herhangi bir bağrışma, restleşme yada tehdit içeren sözler olmadı. Netice itibariyle Büyükşehir bizim belediyemiz bu tarz taleplerimiz her dönem olmaktadır, fakat her talebimizde karşılanmayabilir. Bizde bunu anlayışla karşılayacak kadar bilgi ve birikim sahibiyiz. Tamamiyle şahsımı hedef almak maksadıyla yapılan bu tip mesnetsiz haberleri çokta dikkate almam, fakat kamuoyunun da doğruyu bilmesinde fayda var” şeklinde konuştu.

MUZAFFER BIYIK'IN BAŞARISI ORTADA

Konuyla ilgili asıl muhatabından bilgi almadan yapılan ve karalama üzerine kurgulanmış haberi yapanlar aynı zamanda Ak Parti içerisinde Şentürk’ün istenmediği ve Başkan Muzaffer Bıyık’ın yanlış tercih yaptığı hususuna dikkat çekmişler. Ak Parti Darıca teşkilatlarında görev yapan ve Başkan Bıyık’a yakın isimler ise konuyla ilgili olarak: “Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın kısa zamanda yaptığı işler ortadayken, bu başarıyı çekemeyenler, yakının da ki isimleri hedef alarak doğrudan yapamadıklarını dolaylı yoldan yapmak için çaba harcamaktadırlar. Biz başkanımızın almış olduğu kararlara saygı duyuyoruz ve sonunda kadar Başkanımızın ve yönetimimizin arkasındayız. Bu tarz haberler le bizim içimizde fesat çıkaramazlar, Darıca’dan kimseye iş çıkmaz boşuna uğraşmasınlar” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilisim