Erdal Uzunoğulları, Kendisine ait sosyal medya hesabından Darıca Gençlerbirliği'nin kuruluş hikayesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

Sevgili kitapkurtları, Fenerbahçe, Galata Saray, Beşiktaş Futbol Kulüplerinin kuruluş yıllarındaki pek az bilinen hikayesinden bahsetmiştim.

Fakat Darıca Gençler Birliği Spor Kulübünün kuruluş hikayesinden bahsetmediğimi sonradan fark ettim! İşte bu yazımda da bu konuyla ilgili bir şeyler karalayayım dedim. Hadi hep beraber 1934 yıllarındaki Arslan Çimento Fabrikasında Kimyager olarak çalışan Kasım paşalı Nurettin Fergani’ye konuk olalım. Nurettin Fergan Darıca’da çalışır çalışmaz gönlünü Darıcalı bir kıza kaptırır. Bir süre sonra evlenirler. Darıca’da o yıllar askeriye içerisinde top oynayan subaylar vardır. Nurettin Fergani’nin futbol aşkı, çimento çalışanlarından ve Darıca halkından bir takım çıkarmasına neden olur.

Bu kurduğu futbol takımı ile Darıcadaki Subaylarla yapılan karşılaşmalarda başarılı olurlar. Böylece futbol oynayan arkadaşlarını takım kurmak için ikna eder. Böylece 1934 yılında takımın temelleri atılır.

Darıca halkı bu insanlara ‘’Allah bunlara Akıl versin’’ der. Darıca gençlik olarak takımın ismi belirlenir. Forma Renklerinin Sarı Yeşil olmasına karar verirler. 1954 yılında amatör lige, 1985 yılında ise Profesyonel lige çıkarlar.1987 yılında 7500 kişilik Darıca Belde stadı yapılır. İlk maçta Eskişehir Demir Sporu 3-1 yener.

Taraftar grubunun adı semtin merkezindeki büyük çınar ağacından alınıp Çınar altı olarak kabul edilir.

Sonuç olarak sevgili dostlar, Türk Futbolunun unutulmaz ismi Metin Oktay’ın bir sözü ile yazımı tamamlamak istiyorum. "Galatasaray'da kaptanlık yaptığım zamanlarda yazı-tura yapılacağı vakit hep tura derdim. Varsın Ata'mın silueti yere değmesin." Saygılarımla..

Editör: TE Bilisim