Vücudunda yüzde 67 engeli bulunan Nusret Peşin, kısa bir süre önce hayalini kurduğu evi almak için kolları sıvadı. Hali hazırda çalıştığı işe güvenen Peşin, konut kredisi çekerek ev aldı. Taksitlerini düzenli olarak ödeyen Peşin’in bir anda işine son verildi.  
İşinden ayrılan Peşin için asıl zorluklar o zaman başladı. Biri 24 diğeri 17 yaşında iki çocuğu olan Peşin, çocukları tarafından da dışlandı. Bu da yetmedi eşi, Nusret Peşin’i evine haciz gelmesi durumunda terk edeceğini söyledi. Çalışmak isteyen ancak engeli nedeniyle iş bulamayan vatandaş, intiharı düşündüğünü söyledi. 
“AYLIK 2 BİN LİRA ÖDEYEBİLİRİM” 
Nusret Peşin şöyle konuştu; “Gebze Köşklü Çeşme Mahallesi’nden 2015 yılında 1+1 ev aldım. 40 ay boyunca 900 TL ödeme yaptım. Daha sonra işsiz kaldım. Yüzde 67 engelli olarak rapor aldım. Evi ödeyemeyince banka evime el koydu. Bana 2 bin 900 lira ödeyeceksin dediler. Ancak benim 2 bin 900 ödeyecek durumum yok. 2 bin lira ödeyebileceğimi söyledim. Banka avukatları kabul etmedi. Avukatlar gidip icra müdürlüğünde imza atmadıkları için diken üstündeyim. Ben ödeme taraftarıyım. Onlar da evi satma taraftarı ama evi satamayınca özgürlüğümü kısıtlamaya çalışıyorlar”.

Editör: TE Bilisim