Karamürsel Ereğli Balık Hali'ndeki balıkçılar 'vira bismillah' dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, dün 1 Eylül av yasağının kalkmasıyla birlikte yeni sezonun heyecanını yaşayan balıkçılara eşlik etti. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen törende AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da yer aldı. Bolluk ve bereket dolu bir sezon için dualar edildi.

7 TEKNE DENİZE AÇILDI

Karamürsel ilçesinde yeni av sezonu hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, Ereğli sahilinde okunan mevlidin ardından sezonun bereketli geçmesi için dua ederek denize açıldı. Balıkçı barınağından saat 21.00’de 7 tekneyle denize açılan balıkçılar, gelişmiş sonar cihazlarıyla yaptıkları kontrollerin ardından ağlarını, avlanma yasağının sona erdiği saat 24.00’ten itibaren İzmit Körfezi’ni geçerek Yalova açıklarında denize bıraktı.

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA

Sezon açılışında balıkçıların ağına mezgit, istavrit, sardalya ve hamsi takıldı. Marmara Denizi’nde gece boyunca avlanan balıkçılar, avladıkları balıkları bir kısmı Gemlik’ten kamyonlara yükleyerek sabahın erken saatlerinden itibaren Ereğli Balık Hali’ne gönderirken bir kısmı da kendileri Ereğli iskelesine yanaşarak balıkları kasalarla mezata indirdi.

DUALARLA

İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in yaptığı duanın ardından AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Çakmak balıkçılara bereketli bir sezon diledi. Çakmak, daha sonra kendisine verilen düdüğü çalarak Türkiye’nin en büyük ikinci balık halinde sezonun ilk mezatını başlattı.

KASASI 150 TL

Törene, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Özgülenç, Kocaeli Hal Müdürü Ayhan Acar, Ak Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Ak Parti Karamürsel Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin de katıldı. Kasalara doldurulan balıkların açık arttırma usulüyle satılması, renkli görüntüler oluşturdu. Mezata taşınan balıklar, kısa sürede alıcı buldu. Sezonun ilk avı sonrası, istavritin kasası 150, sardalyanın kasası 150-200, hamsinin kasası 225-260, mezgitin kasası 120-150 liradan alıcı buldu.

Editör: TE Bilisim