Tüm dünyada siyaset alanında, sivil toplum örgütçülüğü ya da aşk, evlenme dahil bir şey isterken talip olmak için öncelikle, 'Ben adayım' demek gerekiyor. Bunu yaparken de yani herhangi bir istemde bulunmak gerektiğinde "evet, ben bu işe, bu aşka, bu soruna, sıkıntıya çözüm için adayım" demek şarttır.
Bunun en bariz örneği de 'bin bir sorunla baş başa bulunan ülkenin, dünyanın, iş yerinin, hatta evin yönetimine talibim..' demek gerekiyor. Bunun diğer bir adı da vaatlerin yanında, maddi, manevi tüm imkanlarını ortaya sunarak, 'ben adayım' demek gerekiyor ve bunu derken de 'Aaa.. Burnunda kıl var, yüzünde kaş, ben var' demeden bahane aramaya, dedikodu yapmaya, 'acaba' diyerek kara kara düşünmemek gerekiyor.
Ve bunları bilerek yola çıkanların, niyetlerini yerine getirmek için zaten yolu yarılamışlar demektir.
Yani, bir taraftan iktidara tepki gösterip, iktidarın olduğu koltuğada, sorumluluğuna da 'amma sıkıntılı' diyerek, almak istemeyenlerin çeper diplerinde dedikodu ile zaman geçirmek yerine, yiğitçe ortaya çıkıp, 'ben adayım' demeleri gerekiyor.
Bunun en açık örneği de şu anda dünyayı yönetenler, gündemine yön verenlerdir, Erdoğan'dır, okyanus ötesi başkandır, Kafkasya’yı yöneten Putin’dir. Dünya ekonomisine yön veren Çin'dir.. Hatta Ardahan belediye başkanıdır, Göle, Hanak, Damal, Posof,  Çıldır yöneticileridir.
Ve Ardahan ve Ardahanlının batıda kentlerinde 'Güçlü Bir Lobi' çatısı altında bir arada olması için mücadele veren ama bu çabası, yani Lobiyi, lobiciliği Lobiye olarak anlayanlar yüzünden çokta anlaşılmayan ama yaptıklarıyla İstanbul'a adını yazdıran Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığına 'adayım' demektir.
Bunu demek içinde 'acaba, ama' demeden vaatleriyle varım diyen bir yiğit ve en önemlisi yiğitçe bir kararla 'ben adayım' diyen gerekiyor...
Hodri meydan... 
Meydan burada, Federasyon Şişli'de..