EDİRNE (AA) - Tüm yurtta olduğu gibi Trakya'daki okullarda da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısıyla bayrak töreni düzenlendi, İstiklal Marşı okundu.

Edirne'de en eski eğitim kurumlarından Edirne Lisesinde düzenlenen törene TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, il milli eğitim müdür yardımcıları ve okul idarecileri ile öğretmenler katıldı.

Törene katılanlar, Türk bayrağının göndere çekilmesi sonrası İstiklal Marşı'nı okudu.

Aksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda İstiklal Marşı'nın okunmasının öğretmen ve öğrenciler için moral olduğunu söyledi.

Salgın nedeniyle öğrencilerin uzaktan eğitim gördüğünü belirten Aksal, şunları kaydetti:

"Okullarımız onun için biraz mahzun. Gerçi öğrencilerimiz EBA TV'nin başında her pazartesi ve cuma günleri İstiklal Marşı'nı okuyor. Bakanımız böyle bir çağrıda bulundu hem öğretmenlerimize hem öğrencilerimize hem de evdeki ailelere. Okullarımızda İstiklal Marşı'nı duymak bizi de heyecanlandırdı. Umudumuz en kısa zamanda okulların öğrencilerine kavuşması ve bu bahçelerin cıvıl cıvıl olması, sınıfların tekrar öğrencileriyle dolması."

- Kırklareli

Kırklareli'nde Atatürk Anadolu Lisesinde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, il milli eğitim müdür yardımcıları ile öğretmenler İstiklal Marşı'nı okudu.

Kalkan, törende yaptığı konuşmada öğrencileri özlediklerini söyledi.

İstiklal Marşı'nın bugün okullar, evler ve caddelerde okunduğunu dile getiren Kalkan, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin." dedi.

Törene bazı öğrenciler de evlerinden katıldı.

Evinde İstiklal Marşı'nı okuyan 2. sınıf öğrencisi Seymen Dişdiş, salgının bitmesini ve marşı okulunda seslendirmeyi istediğini ifade etti.

- Tekirdağ

Tekirdağ’da Süleymanpaşa İlkokulunda Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve öğretmenlerin katılımıyla tören düzenlendi.

Vali Yıldırım, tören öncesinde öğretmen ve idarecilerle sohbet ederek okul günlerinin özlendiğini söyledi.

Protokol ve öğretmenlerin İstiklal Marşı’nı okuduğu törende 3 öğrenci, Türk bayrağını göndere çekti.

Vali Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulları garip ve yalnız bırakmamak için toplandıklarını belirtti.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesi için bir arada olunduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"İnşallah ümit ediyorum bu pandemi tedbirleri bir an önce biter ve koronavirüs tehdidi ortadan kalkar ve okullarımızın normal zamanlarına döneriz. Okullarımız, öğrencisi, öğretmenleri, idarecisiyle ve velileriyle birlikte yaşıyor.

Bu yalnızlık bizi hüzünlendiriyor. Öyle görünüyor ki bu tedbirleri bir süre daha devam ettireceğiz. Yavrucaklarımızın gözleri pırıl pırıl ama hafif hüzünlü. İdarecilerimiz de hasretle bekliyor. Hep birlikte okullarımızın açılmasını bekliyoruz."

4. sınıf öğrencisi Elif Su da okulunu çok özlediğini söyledi.

Koronavirüs salgınının bitmesini ve okula gitmeyi istediğini belirten Su, "Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özledim. Uzun bir zamandan sonra okuluma geldim. Mutluluk hissettim ve okulumun özlemini biraz da olsa giderdim." diye konuştu.

Kaynak: aa