Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi yurt çapında 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili pek çok etkinliğe imza atarken, Kocaeli il başkanlığı da geçtiğimiz haftadan beri sağlık sektörü çalışanlarını ziyaret ediyor, sorunlarını dinleyip not alıyor.

Konuyla ilgili bir mesaj yayınlayan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç da mesajında şöyle dedi: “Sağlık çalışanlarımız, ne zaman ihtiyacımız olsa hep yanı başımızdalar. İnsanlarımızın sağlıklı bir hayat sürmesi için gece-gündüz demeden çalışan fedakâr sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Hele ki şu yaşanmakta olan Korona sürecinde kendi canlarını dahi hiçe sayıp, her an yardıma koşan, dertlere deva, yaralara merhem olan doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz, hasta bakıcılarımız ve diğer sağlık personelimiz insanlığın gurur kaynağı, sağlığımızın yegâne sigortasıdır.

2 BİNDEN FAZLA DOKTOR KAÇTI

Ancak ne yazık ki bu kadar fedakârca ve gece – gündüz demeden çalışan sağlık sektörü çalışanlarının hak ettiği karşılığı alamadığını görüyoruz. Bu anlamda özlük haklarında gerekli düzenleme yapılmayan doktorundan hemşiresine dev bir sektör, yoğun bir baskı altında. Bu nedenle de son iki yılda 2 binden fazla doktorumuzun yurt dışında çalışmak için başvurduğunu endişe ile izliyoruz. Bu aynı zamanda halk sağlı açısından da ciddi bir tehdittir. Yetişmiş beyin gücünün yurt dışına bu kaçışına karşı başta Sağlık Bakanlığı ve hükümet olmak üzere acil olarak gerekli tedbirleri almak ve bu değerli kadronun yurt içinde kalmasını teşvik edecek çözüm önerileri sunmak zorunda olduğunu buradan açıkça ifade ediyoruz.

TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

Sözlerime son verirken 14 Mart Tıp Bayramı’nın 194’üncü yılı vesilesiyle; sağlığımız için emek veren bütün sağlık çalışanlarımıza tekrar teşekkürlerimi sunuyor, şehrimize, ülkemize ve dünyaya sağlık, zindelik ve deva diliyorum. 14 Mart Tıp Bayramınız kutlu olsun.”

Editör: TE Bilisim