KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜNE ZİYARET
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, geçtiğimiz günlerde Karamürsel, Derince, İzmit ve Kandıra’da yapılan devlet yatırımlarını arazide incelemiş ve burada gördüğü eksikliklerin ve gereksinimlerin bir an önce giderilmesi ve Kocaeli’nin hak ettiği yatırımları en kısa sürede alması için elinden geleni yapacağını ifade etmişti.  Sözünü tutan Şeker, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünü AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz’la birlikte ziyaret etti.
GÜNEY OTOYOLU İÇİN GÖRÜŞTÜLER
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya gelerek ilimizde yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler üzerine değerlendirmelerde bulundular. Milletvekilleri tarafından masaya yatırılan ilk konu ise Kocaeli Güney Otoyolu oldu. Görüşme sonrası milletvekilleri adına açıklamalarda bulunan Şeker, Kocaeli Güney Otoyolu ile ilgili ; “ Milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Karayolları Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Masaya bir çok konu yatırıldı. İzmir-İstanbul Otoyolu’ndan başlayıp Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe’nin
güneyinden İstanbul-Ankara Otoyolu’na bağlanacak olan Kocaeli Güney Otoyolu projesinin ikmal ihalesinin bu yıl içinde yapılmasını istedik. Bu konuda yakın zamanda olumlu sonuçlar alacağız inşallah.” İfadelerini kullandı.
DERİNCE LİMAN YOLU PROJESİ İNCELEMESİ DEVAM EDİYOR

 Kocaeli Milletvekillerinin Uraloğlu ile yapmış olduğu görüşmenin bir diğer maddesi ise Derince Limanı yolu oldu. Sahayı boş bırakmayan milletvekillerinin yapmış oldukları ziyaretlerde özellikle de Derince bölgesinde trafik konusunda ciddi şikayetler almaları üzerine Karayolları Genel Müdürüne konunun ciddiyeti aktarıldı. Şeker, konu ile ilgili; “Ülkemizin en büyük doğal limanlarından biri olma özelliğine sahip İzmit Körfezi, coğrafi konumu sebebiyle Avrupa’nın Anadolu’ya açılan kapısı durumunda. Hal böyle olunca gerek ticaret hacmi gerekse de artan araç sayısı sebebiyle ilimizde trafik her geçen gün artmakta. Derince Limanı’nın D- 100 Karayolu ile olan mevcut bağlantı yolu maalesef ihtiyaca cevap vermiyor. Bu sebep ile değerli milletvekili arkadaşlarımız, büyükşehir belediyemizin yetkilileri ve karayolları yetkilileri ile farklı zamanlarda istişarelerde bulunduk. Ve bu görüşmeler sonucunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir proje hazırlandı. Derince Limanı’ndan başlayıp D-100 Karayolu üzerinden İstanbul- Ankara Otoyolu’na bağlanacağı öngörülen yolun projesi Karayolları tarafından incelenmeye devam ediyor. Bu proje üzerinde en kısa zamanda bir karara varılarak nasipse bölgemizin trafik yükünü bir nebze olsun rahatlatacağız.” dedi. 

KANDIRA İÇİN AYRI PARANTEZ
 Özellikle yaz aylarında gerek İzmit-Kandıra istikametinde gerekse de İstanbul-Kandıra istikametinde araç trafiğinin artması ve üstüne insan kaynaklı hataların da eklenmesiyle yaşanan trafik kazalarını önlemek isteyen milletvekilleri, genel müdür Uraloğlu ile yaptıkları görüşmede bu konuya ayrı bir parantez açtılar. Görüşme sonrası milletvekilleri adına açıklamada bulunan Şeker, bu konuda ; “İzmit-Kandıra-Kaynarca bölünmüş yolunda yapılan çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre yapılan çalışmalar termim planına göre iki ay önde. Bu durum milletvekilleri olarak bizleri hoşnut etti ve bu sebeple genel müdürümüze ve ekibine teşekkür ettik. Projenin daha da hızlanması için yapılması gereken kamulaştırmaların hızlı bir şekilde devam etmesi gerekiyor.

Bu konuda Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü, genel müdürlükten 1 milyon TL ödenek talep etmiş bunun yanında da 8 milyon TL’lik kamulaştırma dosyası hazır bulunmakta.

Şu anlık gerekli olan toplam 9 milyon TL’lik kaynağın en kısa zamanda bölgeye gönderilmesini genel müdürümüzden rica ettik ve kendisi de bu talebimize olumlu karşılık verdi. Ayrıca bir başka proje olan 17 kilometrelik Kandıra-Kefken bölünmüş yolun projesi hazır. Genel müdürümüzden bu projenin en kısa zamanda yatırım programına alınması rica ettik.
Milletvekilleri olarak ülke ekonomisinin yaklaşık %13’nü karşılayan Kocaeli’miz için var gücümüzle çalışmaya ve vatandaşlarımızın hak ettiği yatırımları en kısa sürede alması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim