Türk Basınının önde gelen kalemlerinden ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına verilen TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri dağıtılıyor.

Tören 4 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 16.00’da Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak. TGC Başkanı Turgay Olcayto ‘nun açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç’in konuşmasıyla devam edecek törende 70 yaşından gün alan ve meslekte 50 yılını tamamlayan Ahmet Özdemir, Burçak Evren, Burhan Ayeri, Fikret Ercan, Filiz Ozankaya, Garbis Özatay, Güray Öz, Hasan Cemal, Nejat Seçen, Ragıp Zarakolu, Reha Erus, Sedat Sertoğlu, Süleyman Coşgun, Şahin Tekgündüz, Şakir Şad ödüllerini alacaklar.

SEÇİCİ KURULDA KİMLER YER ALDI?

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan ve 3 Ekim 2019 Perşembe günü saat 14.00’de TGC Merkezi’nde toplanan Seçici Kurul ödül verilecek isimleri belirledi. Seçici Kurul’da Altan Öymen, Orhan Erinç, Rahmi Turan, Turgay Olcayto, Niyazi Dalyancı, Esat Yılmaer, Arif Esen, Sibel Güneş ve Hilmi Hacaloğlu yer aldı. Seçici Kurul Başkanlığına oybirliği ile Altan Öymen, Yazmanlığa Hilmi Hacaloğlu seçildi.

ÖDÜLLERİN TARİHÇESİ

"Şeyhül Muharririn" unvanını taşıyan, 50 yıldan fazla aktif gazetecilik yapan Burhan Felek'in anısına konan ödüller 1983 yılında oluşturuldu. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri için 70 yaşından gün alan adayların 50 yılı aşkın süreyle basına hizmet vermiş ve bu hizmetlerini sürdürüyor olmaları şartı aranıyor.

BURHAN FELEK KİMDİR?

Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul'da doğdu ve Hukuk Mektebi'ni bitirdi. Mesleğe Ahmet Rasim'in Donanma Dergisi'nde başladı. Tasvir-i Efkar Gazetesinde spor ve foto muhabiri olarak çalıştı. Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı. 1925 yılından başlayarak son günlerine kadar köşe yazılarını sürdürmesi nedeniyle Şeyhül Muharririn unvanı ile ödüllendirildi. İÜ Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yaptı. İtalyan mizahçısı Giovanni Guareschi'nin "Don Camillo" dizisini Türkçe'ye çevirdi, İstanbul Üniversitesi'nin Onursal Hukuk Doktorluğunu alan ilk gazeteci oldu. TGC başkanlığını 1949-1952 ve 1959-1982 yılları arasında 2 kez üstlendi.

PROGRAM:

16.00  :  Açılış Konuşmaları

Orhan Erinç Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Başkanı

Turgay Olcayto Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

16.15  :  Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri takdimi

17.30  :  İkram

Tarih  :  4 Kasım 2019 Pazartesi saat 16.00

Yer     :  TGC Burhan Felek Konferans Salonu

Adres :  Türkocağı Caddesi No.1 Cağaloğlu-İstanbul

Tel      :  0212 513 83 00

Editör: TE Bilisim