Kocaeli Ülkü Ocakları eski Başkanı Ali Yıldız, çözüm sürecinde ilimize gelen akil heyetini elinde Türk bayrağı ile yürüyüş yolunda protesto etmiş ve işinden olmuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yan iştiraki olan Kent Konut A.Ş.’de elektrik mühendisi olarak çalışan Yıldız’ın iş akdine son verilmişti. Yıldız’ın işten çıkartılması ilimizde tepkiyle karşılanmıştı.   

İZAYDAŞ’DA GÖREV YAPACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu döneminde iş akdine son verilen Yıldız daha sonra şehir merkezinde küçük bir işletme açarak rızkını kazanmaya devam etmişti. Geçimini esnaflık yaparak sağlayan Yıldız’a hakkını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın teslim etti. Yıldız Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesinin yan kuruluşu olan İZAYDAŞ’da iş başı yapacak.  

“AKİL İNANLARI PROTESTO ETTİĞİM İÇİN İŞTEN ÇIKARDILAR”

Akil İnsanlar Grubu'nun geldiği gün izinli olduğunu, buna rağmen protestoda bulunduğu gerekçesiyle işten atıldığını belirten Ali Yıldız o gün şunları söylemişti. "Protestoya katıldığım için işten çıkardılar. Başka bir gerekçe yok. Ben o tarihte izinliydim. Akil İnsanlar Grubu'nun İzmit'te olduğunu öğrendim. Elime Türk bayrağı alarak Akil İnsanlar Grubu'nun bulunduğu otelin önüne gittim. Çıkışlarında Türk bayrağını açarak protesto ettim. Daha sonra bana tebligat göndererek işime son verdiler. Böyle bir haksızlık karşısında hukuki haklarımı aramak için mahkemeye başvurdum. Kocaeli İş Mahkemesi'ne giderek işe iade davası açtım."

 

Editör: TE Bilisim