Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Obezite Cerrahı Op. Dr. Tufan Ergenç, dünyanın bazı ülkelerinde uygulanan şeker vergisinin, o ülkelerdeki obezite seviyesine etki ettiğini söyledi. Bu verginin özellikle obezitenin daha yaygın olduğu düşük gelirli ailelerde etki oluşturduğunu savunan Op. Dr. Ergenç, “Düşük gelirli olan aileler bu vergiyi ödemek yerine bu ürünleri almaktan vazgeçiyor” ifadelerine yer verdi.
Şeker vergisinin uygulandığı ülkelerde şekerli yiyecek ve içecek tüketiminde azalma gözlemlendiğini dile getiren Op. Dr. Ergenç, “Buna doğru orantılı olarak obezite oranlarında da gerileme gözlemlendiği söylenebilir. Obezitenin başlıca sebeplerinden olan bu şekerli atıştırmalıkların fiyatı arttıkça tüketimi de azalıyor. Bu vergiler, obeziteyle savaşta önemli bir rol oynuyor” dedi.
Ülkemizde ekstra bir şeker vergisi uygulanmadığını da hatırlatan Op. Dr. Ergenç, seker vergisi uygulanan bazı ülkeleri ise şöyle sıraladı: “İngiltere, İrlanda, Fransa, Portekiz, Güney Afrika ve Amerika’nın bazı eyaletleri, farklı yollarla şeker vergisi uygulanan ülkeler arasında yer alıyor” (BSHA)

Editör: TE Bilisim